Jófogás.hu-s apróhirdetések

Adatvédelmi Tájékoztató

Az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49., a továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő) 2022. június 28-29. napokon Használtautó Food truck eseményt szervez (a továbbiakban: Rendezvény) a vele leszerződött jogi személyek (a továbbiakban: Partner) képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek részére (továbbiakban: Érintett). A Rendezvény az alábbi napokon és helyszíneken kerül megrendezésre:

  1. június 29-én délelőtt 11:00 és délután 15:00 között kerül megrendezésre 1182 Budapest, Üllői út 695. (Lőrinci Autópark Kft.) helyszínen.

 

A Rendezvényre az érintett személyek 2022.06.03. 08:00-tól kezdődően 2022.06.27. napja 20:00 óráig regisztrálhatnak.

 

Érintett személy a Rendezvényre való jelentkezés keretén belül kijelenti, hogy megismerte a jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti személyes adatkezelési feltételeket, és tudomásul veszi, hogy ennek megfelelően a következő személyes adatait a Társaság, mint adatkezelő az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (a továbbiakban: GDPR Rendelet), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotörvény) rendelkezéseinek megfelelően kezeli, és használja fel a lentiek szerint:

 

Adatkezelési tevékenységek megnevezése: Rendezvény vendéglista összeállítása; külső rendezvényszervező részére adatátadás; a Rendezvényre történő regisztráció lebonyolítása webform segítségével. A Rendezvényen fényképfelvételek készülnek, amelyeket utána a Társaság felhasznál saját maga promótálására az általa üzemeltetett weboldalon vagy a közösségi média oldalakon annak érdekében hogy más felhasználók érdeklődését felkeltse a Társaság szolgáltatásai és rendezvényei irányt.

 

Adatkezeléssel érintett személyes adatok: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (név, Email cím, cégnév) és az eseményen készült fényképfelvételek (arc- és testkép).

Az Érintettek által megadott fenti személyes adatok jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti felhasználása a GDPR Rendelet és az Infotörvény szerinti személyes adatkezelésnek minősül, a megadott adatok személyes adatok, az adatkezelő pedig az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.).

Érintettek kategóriái: Partnerek képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek.

Adatkezelés célja: Név, cégnév és e-mail cím esetében a promóciós rendezvények szervezésével kapcsolatban a Társaság üzleti partnereit képviselő érintettek személyes adatainak kezelése. A fényképek esetében a Társaság szolgáltatásainak, termékeinek népszerűsítése a rendezvényeken készített fotók közzététele a társaság weboldalán és közösségi média felületein.

Adatkezelés jogalapja: Adatkezelő jogos érdekének érvényesítése (GDPR 6. cikk, (1) f)). A fényképek esetén az Adatkezelő jogos érdeke az Adatkezelő promótálása az általa üzemeltetett weboldalon vagy a közösségi média oldalakon annak érdekében hogy más felhasználók érdeklődését felkeltse az Adatkezelő szolgáltatásai és rendezvényei irányt. A név, cégnév és e-mail cím esetében az Adatkezelő jogos érdeke a szerződéses partnerei számára az üzleti együttműködést serkentő rendezvényeket szervezni és erre a partnerek képviselőit meghívni, illetve a meghívással kapcsolatosan a résztvevők kapcsolattartási adatait kezelni.

Adatkezelés időtartama: A név, cégnév és e-mail cím adatok esetében a Rendezvény lebonyolítását követő 30. napig vagy fényképek esetében az Érintett tiltakozásáig terjedő időszakban. Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@hasznaltauto.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@hasznaltauto.hu) tiltakozhat a személyes adatainak kezelése ellen.

Az adatkezelés címzettjei, adattovábbítás: a Társaság az alábbi címzettek részére továbbít személyes adatot:

– A Társaság a Rendezvényre történő regisztráláshoz és az adatkezeléshez történő hozzájáruláshoz a következő adatfeldolgozót veszi igénybe:

Google Ireland Limited (székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország). A Társaság által igénybevett szolgáltatások – Gsuite. Az adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (Email cím, telefonszám, cégnév, beosztás, lakcím).

– A Társaság a Rendezvényre vonatkozó hírlevelek kiküldéséhez az SFDC Ireland Limited (székhely: 3rd and 4th Floor, 1 Central Park Block G, Central Park, Leopardstown 18 Dublin, Írország) adatfeldolgozó Pardot rendszerét veszi igénybe, amely ehhez az Érintettek nevét és e-mail címét kezeli.

– A Társaság a Felhasználói szerződéseinek kezelésére vonatkozóan az alábbi adatfeldolgozó által biztosított ügyviteli rendszert veszi igénybe: SFDC Ireland Limited (székhely: 3rd and 4th Floor, 1 Central Park Block G, Central Park, Leopardstown 18 Dublin, Írország). Ehhez kapcsolódóan adatfeldolgozó a következő személyes adatokat kezeli: név, Email cím, cégnév.

– A Társaság a fényképekhez kapcsolódóan fotós, grafikus adatkezelőt vesz igénybe, valamint azok promóciós célú felhasználása során adatfeldolgozóként az RP-Group Event Bt-ét, Mindshare Kft-ét, Google Ireland Limited-et és a Radex Media Group Kft-ét veszi igénybe.

 

Az Adatkezelő és az adatfeldolgozó az Ön által megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és betartja a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat. Az Adatkezelő a biztonságos adatkezelés érdekében az adattároláshoz, feldolgozáshoz, adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, illetve biztosítja. Az Adatkezelő a tőle elvárható módon megteszi a szükséges intézkedéseket az általa kezelt személyes adatoknak a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés, megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai feltételek garantálása érdekében.

 

Jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban felsorolt valamennyi Adatfeldolgozó kötelezettséget vállalt, hogy a mindenkori legjobb iparági gyakorlatnak és legmagasabb technológiai fejlettségi szintnek megfelelő műszaki és szervezeti intézkedéseket vezeti be és használja a szolgáltatása nyújtása során annak érdekében, hogy a személyes adatokat megvédje véletlen vagy jogellenes megsemmisüléssel vagy véletlen károkozással (ideértve a törlést), átalakítással (ideértve a visszaélést), illetéktelen kiadással, felhasználással vagy hozzáféréssel, továbbá bármilyen egyéb jogszerűtlen adatkezeléssel szemben. Kötelezettséget vállalt továbbá, hogy különösen hozzáférési szabályozókat vezet be, és gondoskodik róla, hogy a hordozható eszközökre letöltött vagy elektronikusan továbbított személyes adatok kódolva legyenek, és rendelkezzen olyan folyamattal, mellyen rendszeresen vizsgálja és értékeli az adatkezelés biztonságát biztosító műszaki és szervezeti intézkedések hatékonyságát.

A személyes adatkezeléssel érintett természetes személy, személyes adatai kezelésre vonatkozóan jogszabályban meghatározott jogosultságokkal rendelkezik.

A Társaság elkötelezett az érintetti jogok gyakorlásának elősegítése iránt. Ennek érdekében olyan biztonságos online elérhető és használható rendszert hozott létre és üzemeltet, amelyen keresztül az Érintettek könnyen és gyorsan hozzáférhet jogai gyakorlásával kapcsolatos információkhoz és funkciókhoz: https://adatvedelem.jofogas.hu/.

A tájékoztatáshoz/hozzáféréshez való jog

Az Érintett a Társaság fent megadott elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben tájékoztatást kérhet a Társaságtól arra vonatkozóan, hogy a Társaságnál személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, továbbá gyakorolhatja a hozzáféréshez való jogát.

Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, az Érintett jogosult arra, hogy a Társaságtól információt kérjen, milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen célból, milyen forrásból és mennyi ideig kezeli, illetve hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket.

 

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

Az Érintett jogosult arra, hogy a személyes adataihoz hozzáférést kapjon akként, hogy a Társaság az érintett személyes adatokat írásban vagy emailben megküldi az Érintett részére.

A helyesbítéshez való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül módosítsa valamely személyes adatát, illetve kérheti a hiányos személyes adatai kiegészítését.

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

A törléshez/elfeledtetéshez való jog

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@hasznaltauto.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@hasznaltauto.hu)  egyszerűen és könnyen kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül törölje személyes adatait, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a) a személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat a Társaság kezelte;
  2. b) az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs más jogszerű ok az adatkezelésre,
  4. d) a személyes adatait az Társaság jogellenesen kezelte,
  5. e) a személyes adatait a Társaságra alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások gyermekeknek kínálásával kapcsolatosan került sor.

A Társaság lehetőséget nyújt az érintetti jog gyakorlására fenti elérhetőségein keresztül is írásban vagy emailben. A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Ha a Társaság az Érintett személyes adatait jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerint harmadik személy címzettek részére továbbítja, közli (pl. valamennyi adatfeldolgozó, stb.), úgy a Társaság 30 napon belül tájékoztatja a további címzetteket/adatfeldolgozókat arról, hogy az Érintett kérelmezte a személyes adatai másolatának törlését.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben kérheti, hogy a Társaság az adatkezelést korlátozza, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. a) az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a zárolás/korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. d) az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozása esetén az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy fontos közérdekéből lehet kezelni.

A korlátozás addig tart, amíg az Érintett által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását.

Az adathordozhatósághoz való jog

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@hasznaltauto.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@hasznaltauto.hu) egyszerűen és könnyen (illetve a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben) kérheti a Társaságtól az Érintettre vonatkozó, az Érintett által a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik társaságnak továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná a társaság, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés az Érintett hozzájárulásán vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jogának gyakorlása során az Érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok társaságok közötti közvetlen továbbítását.

A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben jogellenes adatkezelést tapasztal, a jogi eljárás kezdeményezése előtt az Érintettnek célszerű panaszát először a Társaságnak elküldenie a fenti elérhetőségeken, írásban, mivel így lehetőség nyílik arra, hogy a Társaság a jogszerű állapotot magától helyreállítsa.

Az Érintett a felügyeleti hatósághoz benyújtott bejelentéssel (panasszal) vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A felügyeleti hatóság neve és elérhetőségei a következők:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9.

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Telefon: +36 (30) 683-5969; +36 (30) 549-6838; +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

Honlap: www.naih.hu

Az Érintett által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén bíróság előtt polgári pert kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az Érintett választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A törvényszékek felsorolását és elérhetőségét a következő linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek.

Budapest, 2022. június 1.

 

 

Adatvédelmi Tájékoztató

Az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49., a továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő) 2022. június 28-29. napokon Használtautó Food truck eseményt szervez (a továbbiakban: Rendezvény) a vele leszerződött jogi személyek (a továbbiakban: Partner) képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek részére (továbbiakban: Érintett). A Rendezvény az alábbi napokon és helyszíneken kerül megrendezésre:

  1. június 28-án délelőtt 11:00 és délután 15:00 között kerül megrendezésre. Helyszín: Pécs Vásártér – 7632 Pécs, Megyeri út.

A Rendezvényre az érintett személyek 2022.06.03. 08:00-tól kezdődően 2022.06.27. napja 20:00 óráig regisztrálhatnak.

 

Érintett személy a Rendezvényre való jelentkezés keretén belül kijelenti, hogy megismerte a jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti személyes adatkezelési feltételeket, és tudomásul veszi, hogy ennek megfelelően a következő személyes adatait a Társaság, mint adatkezelő az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (a továbbiakban: GDPR Rendelet), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotörvény) rendelkezéseinek megfelelően kezeli, és használja fel a lentiek szerint:

 

Adatkezelési tevékenységek megnevezése: Rendezvény vendéglista összeállítása; külső rendezvényszervező részére adatátadás; a Rendezvényre történő regisztráció lebonyolítása webform segítségével. A Rendezvényen fényképfelvételek készülnek, amelyeket utána a Társaság felhasznál saját maga promótálására az általa üzemeltetett weboldalon vagy a közösségi média oldalakon annak érdekében hogy más felhasználók érdeklődését felkeltse a Társaság szolgáltatásai és rendezvényei irányt.

 

Adatkezeléssel érintett személyes adatok: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (név, Email cím, cégnév) és az eseményen készült fényképfelvételek (arc- és testkép).

Az Érintettek által megadott fenti személyes adatok jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti felhasználása a GDPR Rendelet és az Infotörvény szerinti személyes adatkezelésnek minősül, a megadott adatok személyes adatok, az adatkezelő pedig az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.).

Érintettek kategóriái: Partnerek képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek.

Adatkezelés célja: Név, cégnév és e-mail cím esetében a promóciós rendezvények szervezésével kapcsolatban a Társaság üzleti partnereit képviselő érintettek személyes adatainak kezelése. A fényképek esetében a Társaság szolgáltatásainak, termékeinek népszerűsítése a rendezvényeken készített fotók közzététele a társaság weboldalán és közösségi média felületein.

Adatkezelés jogalapja: Adatkezelő jogos érdekének érvényesítése (GDPR 6. cikk, (1) f)). A fényképek esetén az Adatkezelő jogos érdeke az Adatkezelő promótálása az általa üzemeltetett weboldalon vagy a közösségi média oldalakon annak érdekében hogy más felhasználók érdeklődését felkeltse az Adatkezelő szolgáltatásai és rendezvényei irányt. A név, cégnév és e-mail cím esetében az Adatkezelő jogos érdeke a szerződéses partnerei számára az üzleti együttműködést serkentő rendezvényeket szervezni és erre a partnerek képviselőit meghívni, illetve a meghívással kapcsolatosan a résztvevők kapcsolattartási adatait kezelni.

Adatkezelés időtartama: A név, cégnév és e-mail cím adatok esetében a Rendezvény lebonyolítását követő 30. napig vagy fényképek esetében az Érintett tiltakozásáig terjedő időszakban. Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@hasznaltauto.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@hasznaltauto.hu) tiltakozhat a személyes adatainak kezelése ellen.

Az adatkezelés címzettjei, adattovábbítás: a Társaság az alábbi címzettek részére továbbít személyes adatot:

– A Társaság a Rendezvényre történő regisztráláshoz és az adatkezeléshez történő hozzájáruláshoz a következő adatfeldolgozót veszi igénybe:

Google Ireland Limited (székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország). A Társaság által igénybevett szolgáltatások – Gsuite. Az adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (Email cím, telefonszám, cégnév, beosztás, lakcím).

– A Társaság a Rendezvényre vonatkozó hírlevelek kiküldéséhez az SFDC Ireland Limited (székhely: 3rd and 4th Floor, 1 Central Park Block G, Central Park, Leopardstown 18 Dublin, Írország) adatfeldolgozó Pardot rendszerét veszi igénybe, amely ehhez az Érintettek nevét és e-mail címét kezeli.

– A Társaság a Felhasználói szerződéseinek kezelésére vonatkozóan az alábbi adatfeldolgozó által biztosított ügyviteli rendszert veszi igénybe: SFDC Ireland Limited (székhely: 3rd and 4th Floor, 1 Central Park Block G, Central Park, Leopardstown 18 Dublin, Írország). Ehhez kapcsolódóan adatfeldolgozó a következő személyes adatokat kezeli: név, Email cím, cégnév.

– A Társaság a fényképekhez kapcsolódóan fotós, grafikus adatkezelőt vesz igénybe, valamint azok promóciós célú felhasználása során adatfeldolgozóként az RP-Group Event Bt-ét, Mindshare Kft-ét, Google Ireland Limited-et és a Radex Media Group Kft-ét veszi igénybe.

 

Az Adatkezelő és az adatfeldolgozó az Ön által megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és betartja a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat. Az Adatkezelő a biztonságos adatkezelés érdekében az adattároláshoz, feldolgozáshoz, adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, illetve biztosítja. Az Adatkezelő a tőle elvárható módon megteszi a szükséges intézkedéseket az általa kezelt személyes adatoknak a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés, megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai feltételek garantálása érdekében.

 

Jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban felsorolt valamennyi Adatfeldolgozó kötelezettséget vállalt, hogy a mindenkori legjobb iparági gyakorlatnak és legmagasabb technológiai fejlettségi szintnek megfelelő műszaki és szervezeti intézkedéseket vezeti be és használja a szolgáltatása nyújtása során annak érdekében, hogy a személyes adatokat megvédje véletlen vagy jogellenes megsemmisüléssel vagy véletlen károkozással (ideértve a törlést), átalakítással (ideértve a visszaélést), illetéktelen kiadással, felhasználással vagy hozzáféréssel, továbbá bármilyen egyéb jogszerűtlen adatkezeléssel szemben. Kötelezettséget vállalt továbbá, hogy különösen hozzáférési szabályozókat vezet be, és gondoskodik róla, hogy a hordozható eszközökre letöltött vagy elektronikusan továbbított személyes adatok kódolva legyenek, és rendelkezzen olyan folyamattal, mellyen rendszeresen vizsgálja és értékeli az adatkezelés biztonságát biztosító műszaki és szervezeti intézkedések hatékonyságát.

A személyes adatkezeléssel érintett természetes személy, személyes adatai kezelésre vonatkozóan jogszabályban meghatározott jogosultságokkal rendelkezik.

A Társaság elkötelezett az érintetti jogok gyakorlásának elősegítése iránt. Ennek érdekében olyan biztonságos online elérhető és használható rendszert hozott létre és üzemeltet, amelyen keresztül az Érintettek könnyen és gyorsan hozzáférhet jogai gyakorlásával kapcsolatos információkhoz és funkciókhoz: https://adatvedelem.jofogas.hu/.

A tájékoztatáshoz/hozzáféréshez való jog

Az Érintett a Társaság fent megadott elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben tájékoztatást kérhet a Társaságtól arra vonatkozóan, hogy a Társaságnál személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, továbbá gyakorolhatja a hozzáféréshez való jogát.

Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, az Érintett jogosult arra, hogy a Társaságtól információt kérjen, milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen célból, milyen forrásból és mennyi ideig kezeli, illetve hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket.

 

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

Az Érintett jogosult arra, hogy a személyes adataihoz hozzáférést kapjon akként, hogy a Társaság az érintett személyes adatokat írásban vagy emailben megküldi az Érintett részére.

A helyesbítéshez való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül módosítsa valamely személyes adatát, illetve kérheti a hiányos személyes adatai kiegészítését.

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

A törléshez/elfeledtetéshez való jog

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@hasznaltauto.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@hasznaltauto.hu)  egyszerűen és könnyen kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül törölje személyes adatait, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a) a személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat a Társaság kezelte;
  2. b) az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs más jogszerű ok az adatkezelésre,
  4. d) a személyes adatait az Társaság jogellenesen kezelte,
  5. e) a személyes adatait a Társaságra alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások gyermekeknek kínálásával kapcsolatosan került sor.

A Társaság lehetőséget nyújt az érintetti jog gyakorlására fenti elérhetőségein keresztül is írásban vagy emailben. A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Ha a Társaság az Érintett személyes adatait jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerint harmadik személy címzettek részére továbbítja, közli (pl. valamennyi adatfeldolgozó, stb.), úgy a Társaság 30 napon belül tájékoztatja a további címzetteket/adatfeldolgozókat arról, hogy az Érintett kérelmezte a személyes adatai másolatának törlését.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben kérheti, hogy a Társaság az adatkezelést korlátozza, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. a) az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a zárolás/korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. d) az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozása esetén az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy fontos közérdekéből lehet kezelni.

A korlátozás addig tart, amíg az Érintett által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását.

Az adathordozhatósághoz való jog

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@hasznaltauto.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@hasznaltauto.hu) egyszerűen és könnyen (illetve a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben) kérheti a Társaságtól az Érintettre vonatkozó, az Érintett által a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik társaságnak továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná a társaság, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés az Érintett hozzájárulásán vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jogának gyakorlása során az Érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok társaságok közötti közvetlen továbbítását.

A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben jogellenes adatkezelést tapasztal, a jogi eljárás kezdeményezése előtt az Érintettnek célszerű panaszát először a Társaságnak elküldenie a fenti elérhetőségeken, írásban, mivel így lehetőség nyílik arra, hogy a Társaság a jogszerű állapotot magától helyreállítsa.

Az Érintett a felügyeleti hatósághoz benyújtott bejelentéssel (panasszal) vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A felügyeleti hatóság neve és elérhetőségei a következők:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9.

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Telefon: +36 (30) 683-5969; +36 (30) 549-6838; +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

Honlap: www.naih.hu

Az Érintett által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén bíróság előtt polgári pert kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az Érintett választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A törvényszékek felsorolását és elérhetőségét a következő linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek.

Budapest, 2022. június 1.

 

 

Az Adevinta Classified Media Hungary Kft. (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.), mint a www.hasznaltauto.hu weboldal (Weboldal) üzemeltetője (Társaság), a Weboldal használata során igénybe vehető Okos Video Szolgáltatás tekintetében akciót (Akció) szervez az alábbi feltételekkel:

  1. Az Akcióban kizárólag azon céges kereskedő hirdető Felhasználók vehetnek részt, akiknek érvényes egyedi hirdetési szerződéssel rendelkeznek a Weboldal tekintetében (Felhasználó). A céges kereskedő hirdető Felhasználók meghatározására a Weboldal ÁSZF-je (https://adatvedelem.hasznaltauto.hu/aszf/) irányadó.
  2. Amennyiben a Felhasználó az Akció időtartama alatt minimum 5 hirdetéséhez Okos Video Szolgáltatást vásárol, akkor a Társaság ajándékba ad a Felhasználónak egy kupont, amelynek forint ellenértékét a Felhasználó kizárólag további Okos Video Szolgáltatás megvásárlására használhatja fel. Felhasználó semmilyen jogcímen nem követelheti Társaságtól a kupon forint összegét, azaz a kupon nem váltható át forint összegre, valamint nem használható fel a Társaság más szolgáltatása ellenértékének kiegyenlítésére. A Társaság olyan értékű kupont ad a Felhasználónak, amilyen értékben a Felhasználó Okos Video Szolgáltatást vásárolt az Akció időtartama alatt.
  3. Az akció azon hirdetések tekintetében is érvényes, amelyek esetében Felhasználó az Extra keret és Extra keret plusz egyenlegéből aktiválja az Okos Video Szolgáltatást.
  4. Az Akció időtartama 2022. június 15-től kezdődően 2022. július 15-ig tart.
  5. A kuponok a vásárlást követően 2022. június 27. és 2022. július 18. között minden hétfőn kerülnek emailben kiküldésre és kizárólag Okos videó szolgáltatásra válthatók be.
  6. Az ajándék kupont a Felhasználó a Weboldalhoz tartozó admin felületén keresztül jogosult beváltani a ”Kuponok beváltása” menüponton keresztül 2022. augusztus 31-ig, megadva a kuponon szereplő kódot, és ráklikkelve a ”Beváltás” gombra. A kuponok előzőekben ismertetett beváltásával Felhasználó aktíválja a kuponokat. A 2022. augusztus 31-ig nem aktivált kuponokat ezen határidőt követően nem lehet aktiválni és felhasználni. Amennyiben a Felhasználó rendelkezik aktivált kuponnal, a következő Okos Videó Szolgáltatás vásárlásánál a rendszer automatikusan a megadott kupont használja fel a kiemelés aktiválásához. Ahány kupont aktivál a Felhasználó, annyi megrendeléshez tudja ingyenesen hozzárendelni a kiemelést.
  7. Egyebekben a Weboldal fenti linken hivatkozott ÁSZF-je változatlan formában irányadó a Felhasználó által megvásárolt Okos Video Szolgáltatásra.
  8. A Társaság bármikor jogosult az Akciót visszavonni, amelyről a Társaság a Weboldalon regisztrált fiókjukhoz tartozó admin üzenetben és/vagy e-mailen értesíti a Felhasználókat.

 

 

Adevinta Classified Media Hungary Kft.

 

Budapest, 2022. május 25.

Adatvédelmi Tájékoztató

Az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49., a továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő) 2022. május 26. napon Jófogás Ingatlan Szakmai Reggeli eseményt szervez (a továbbiakban: Rendezvény) a vele leszerződött jogi személyek (a továbbiakban: Partner) képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek részére (továbbiakban: Érintett). A Rendezvény a Larus Étterem és Rendezvényközpont (1124 Budapest, Csörsz utca 18/B) helyszínen 2022. május 26-án kerül megrendezésre. A Rendezvény egyes napjaira az Érintett személyek a Társaság által biztosított webes felületen regisztrálhatnak a Rendezvényt megelőzően.

 

Érintett személy a Rendezvényre való jelentkezés keretén belül kijelenti, hogy megismerte a jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti személyes adatkezelési feltételeket, és tudomásul veszi, hogy ennek megfelelően a következő személyes adatait a Társaság, mint adatkezelő az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (a továbbiakban: GDPR Rendelet), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotörvény) rendelkezéseinek megfelelően kezeli, és használja fel a lentiek szerint:

 

Adatkezelési tevékenységek megnevezése: Rendezvény vendéglista összeállítása; a Rendezvényre történő regisztráció lebonyolítása webform segítségével. A Rendezvényen fényképfelvételek készülnek, amelyeket utána a Társaság felhasznál saját maga promótálására az általa üzemeltetett weboldalon vagy a közösségi média oldalakon annak érdekében, hogy más felhasználók érdeklődését felkeltse a Társaság szolgáltatásai és rendezvényei irányt.

 

Adatkezeléssel érintett személyes adatok: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (név, Email cím) és az eseményen készült fényképfelvételek (arc- és testkép).

Az Érintettek által megadott fenti személyes adatok jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti felhasználása a GDPR Rendelet és az Infotörvény szerinti személyes adatkezelésnek minősül, a megadott adatok személyes adatok, az adatkezelő pedig az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.).

Érintettek kategóriái: Partnerek képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek.

Adatkezelés célja: Név és e-mail cím esetében a promóciós rendezvények szervezésével kapcsolatban a Társaság üzleti partnereit képviselő érintettek személyes adatainak kezelése. A fényképek esetében a Társaság szolgáltatásainak, termékeinek népszerűsítése a rendezvényeken készített fotók közzététele a társaság weboldalán és közösségi média felületein.

Adatkezelés jogalapja: Adatkezelő jogos érdekének érvényesítése (GDPR 6. cikk, (1) f)). A fényképek esetén az Adatkezelő jogos érdeke az Adatkezelő promótálása az általa üzemeltetett weboldalon vagy a közösségi média oldalakon annak érdekében, hogy más felhasználók érdeklődését felkeltse az Adatkezelő szolgáltatásai és rendezvényei irányt. A név és e-mail cím esetében az Adatkezelő jogos érdeke a szerződéses partnerei számára az üzleti együttműködést serkentő rendezvényeket szervezni és erre a partnerek képviselőit meghívni, illetve a meghívással kapcsolatosan a résztvevők kapcsolattartási adatait kezelni.

Adatkezelés időtartama: A név és e-mail cím adatok esetében a Rendezvény lebonyolítását követő 30. napig vagy az Érintett tiltakozásáig, fényképek esetében az Érintett tiltakozásáig terjedő időszakban. Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@jofogasjofogas.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@jofogasjofogas.hu) tiltakozhat a személyes adatainak kezelése ellen.

Az adatkezelés címzettjei, adattovábbítás: a Társaság az alábbi címzettek részére továbbít személyes adatot:

– A Társaság a Rendezvényre történő regisztráláshoz és az adatkezeléshez történő hozzájáruláshoz a következő adatfeldolgozót veszi igénybe: Google Ireland Limited (székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország). A Társaság által igénybevett szolgáltatások – Gsuite. Az adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (Email cím, név).

– A Társaság a fényképekhez kapcsolódóan fotós adatkezelőt vesz igénybe.

 

Az Adatkezelő és az adatfeldolgozó az Ön által megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és betartja a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat. Az Adatkezelő a biztonságos adatkezelés érdekében az adattároláshoz, feldolgozáshoz, adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, illetve biztosítja. Az Adatkezelő a tőle elvárható módon megteszi a szükséges intézkedéseket az általa kezelt személyes adatoknak a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés, megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai feltételek garantálása érdekében.

 

Jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban felsorolt valamennyi Adatfeldolgozó kötelezettséget vállalt, hogy a mindenkori legjobb iparági gyakorlatnak és legmagasabb technológiai fejlettségi szintnek megfelelő műszaki és szervezeti intézkedéseket vezeti be és használja a szolgáltatása nyújtása során annak érdekében, hogy a személyes adatokat megvédje véletlen vagy jogellenes megsemmisüléssel vagy véletlen károkozással (ideértve a törlést), átalakítással (ideértve a visszaélést), illetéktelen kiadással, felhasználással vagy hozzáféréssel, továbbá bármilyen egyéb jogszerűtlen adatkezeléssel szemben. Kötelezettséget vállalt továbbá, hogy különösen hozzáférési szabályozókat vezet be, és gondoskodik róla, hogy a hordozható eszközökre letöltött vagy elektronikusan továbbított személyes adatok kódolva legyenek, és rendelkezzen olyan folyamattal, mellyen rendszeresen vizsgálja és értékeli az adatkezelés biztonságát biztosító műszaki és szervezeti intézkedések hatékonyságát.

A személyes adatkezeléssel érintett természetes személy, személyes adatai kezelésre vonatkozóan jogszabályban meghatározott jogosultságokkal rendelkezik.

A Társaság elkötelezett az érintetti jogok gyakorlásának elősegítése iránt. Ennek érdekében olyan biztonságos online elérhető és használható rendszert hozott létre és üzemeltet, amelyen keresztül az Érintettek könnyen és gyorsan hozzáférhet jogai gyakorlásával kapcsolatos információkhoz és funkciókhoz: https://adatvedelem.jofogas.hu/.

A tájékoztatáshoz/hozzáféréshez való jog

Az Érintett a Társaság fent megadott elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben tájékoztatást kérhet a Társaságtól arra vonatkozóan, hogy a Társaságnál személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, továbbá gyakorolhatja a hozzáféréshez való jogát.

Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, az Érintett jogosult arra, hogy a Társaságtól információt kérjen, milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen célból, milyen forrásból és mennyi ideig kezeli, illetve hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket.

 

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

Az Érintett jogosult arra, hogy a személyes adataihoz hozzáférést kapjon akként, hogy a Társaság az érintett személyes adatokat írásban vagy emailben megküldi az Érintett részére.

A helyesbítéshez való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül módosítsa valamely személyes adatát, illetve kérheti a hiányos személyes adatai kiegészítését.

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

A törléshez/elfeledtetéshez való jog

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@jofogas.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@jofogas.hu)  egyszerűen és könnyen kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül törölje személyes adatait, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a) a személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat a Társaság kezelte;
  2. b) az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs más jogszerű ok az adatkezelésre,
  4. d) a személyes adatait az Társaság jogellenesen kezelte,
  5. e) a személyes adatait a Társaságra alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások gyermekeknek kínálásával kapcsolatosan került sor.

A Társaság lehetőséget nyújt az érintetti jog gyakorlására fenti elérhetőségein keresztül is írásban vagy emailben. A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Ha a Társaság az Érintett személyes adatait jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerint harmadik személy címzettek részére továbbítja, közli (pl. valamennyi adatfeldolgozó, stb.), úgy a Társaság 30 napon belül tájékoztatja a további címzetteket/adatfeldolgozókat arról, hogy az Érintett kérelmezte a személyes adatai másolatának törlését.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben kérheti, hogy a Társaság az adatkezelést korlátozza, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. a) az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a zárolás/korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. d) az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozása esetén az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy fontos közérdekéből lehet kezelni.

A korlátozás addig tart, amíg az Érintett által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását.

Az adathordozhatósághoz való jog

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@jofogas.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@jofogas.hu) egyszerűen és könnyen (illetve a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben) kérheti a Társaságtól az Érintettre vonatkozó, az Érintett által a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik társaságnak továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná a társaság, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés az Érintett hozzájárulásán vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jogának gyakorlása során az Érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok társaságok közötti közvetlen továbbítását.

A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben jogellenes adatkezelést tapasztal, a jogi eljárás kezdeményezése előtt az Érintettnek célszerű panaszát először a Társaságnak elküldenie a fenti elérhetőségeken, írásban, mivel így lehetőség nyílik arra, hogy a Társaság a jogszerű állapotot magától helyreállítsa.

Az Érintett a felügyeleti hatósághoz benyújtott bejelentéssel (panasszal) vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A felügyeleti hatóság neve és elérhetőségei a következők:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9.

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Telefon: +36 (30) 683-5969; +36 (30) 549-6838; +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

Honlap: www.naih.hu

Az Érintett által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén bíróság előtt polgári pert kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az Érintett választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A törvényszékek felsorolását és elérhetőségét a következő linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek.

Budapest, 2022. május 5.

Adatvédelmi Tájékoztató

Az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49., a továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő) 2022. május 25. napon Jófogás Ingatlan Szakmai Reggeli eseményt szervez (a továbbiakban: Rendezvény) a vele leszerződött jogi személyek (a továbbiakban: Partner) képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek részére (továbbiakban: Érintett). A Rendezvény a Larus Étterem és Rendezvényközpont (1124 Budapest, Csörsz utca 18/B) helyszínen 2022. május 25-én kerül megrendezésre. A Rendezvény egyes napjaira az Érintett személyek a Társaság által biztosított webes felületen regisztrálhatnak a Rendezvényt megelőzően.

 

Érintett személy a Rendezvényre való jelentkezés keretén belül kijelenti, hogy megismerte a jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti személyes adatkezelési feltételeket, és tudomásul veszi, hogy ennek megfelelően a következő személyes adatait a Társaság, mint adatkezelő az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (a továbbiakban: GDPR Rendelet), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotörvény) rendelkezéseinek megfelelően kezeli, és használja fel a lentiek szerint:

 

Adatkezelési tevékenységek megnevezése: Rendezvény vendéglista összeállítása; a Rendezvényre történő regisztráció lebonyolítása webform segítségével. A Rendezvényen fényképfelvételek készülnek, amelyeket utána a Társaság felhasznál saját maga promótálására az általa üzemeltetett weboldalon vagy a közösségi média oldalakon annak érdekében, hogy más felhasználók érdeklődését felkeltse a Társaság szolgáltatásai és rendezvényei irányt.

 

Adatkezeléssel érintett személyes adatok: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (név, Email cím) és az eseményen készült fényképfelvételek (arc- és testkép).

Az Érintettek által megadott fenti személyes adatok jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti felhasználása a GDPR Rendelet és az Infotörvény szerinti személyes adatkezelésnek minősül, a megadott adatok személyes adatok, az adatkezelő pedig az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.).

Érintettek kategóriái: Partnerek képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek.

Adatkezelés célja: Név és e-mail cím esetében a promóciós rendezvények szervezésével kapcsolatban a Társaság üzleti partnereit képviselő érintettek személyes adatainak kezelése. A fényképek esetében a Társaság szolgáltatásainak, termékeinek népszerűsítése a rendezvényeken készített fotók közzététele a társaság weboldalán és közösségi média felületein.

Adatkezelés jogalapja: Adatkezelő jogos érdekének érvényesítése (GDPR 6. cikk, (1) f)). A fényképek esetén az Adatkezelő jogos érdeke az Adatkezelő promótálása az általa üzemeltetett weboldalon vagy a közösségi média oldalakon annak érdekében, hogy más felhasználók érdeklődését felkeltse az Adatkezelő szolgáltatásai és rendezvényei irányt. A név és e-mail cím esetében az Adatkezelő jogos érdeke a szerződéses partnerei számára az üzleti együttműködést serkentő rendezvényeket szervezni és erre a partnerek képviselőit meghívni, illetve a meghívással kapcsolatosan a résztvevők kapcsolattartási adatait kezelni.

Adatkezelés időtartama: A név és e-mail cím adatok esetében a Rendezvény lebonyolítását követő 30. napig vagy az Érintett tiltakozásáig, fényképek esetében az Érintett tiltakozásáig terjedő időszakban. Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@jofogasjofogas.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@jofogasjofogas.hu) tiltakozhat a személyes adatainak kezelése ellen.

Az adatkezelés címzettjei, adattovábbítás: a Társaság az alábbi címzettek részére továbbít személyes adatot:

– A Társaság a Rendezvényre történő regisztráláshoz és az adatkezeléshez történő hozzájáruláshoz a következő adatfeldolgozót veszi igénybe: Google Ireland Limited (székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország). A Társaság által igénybevett szolgáltatások – Gsuite. Az adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (Email cím, név).

– A Társaság a fényképekhez kapcsolódóan fotós adatkezelőt vesz igénybe.

 

Az Adatkezelő és az adatfeldolgozó az Ön által megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és betartja a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat. Az Adatkezelő a biztonságos adatkezelés érdekében az adattároláshoz, feldolgozáshoz, adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, illetve biztosítja. Az Adatkezelő a tőle elvárható módon megteszi a szükséges intézkedéseket az általa kezelt személyes adatoknak a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés, megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai feltételek garantálása érdekében.

 

Jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban felsorolt valamennyi Adatfeldolgozó kötelezettséget vállalt, hogy a mindenkori legjobb iparági gyakorlatnak és legmagasabb technológiai fejlettségi szintnek megfelelő műszaki és szervezeti intézkedéseket vezeti be és használja a szolgáltatása nyújtása során annak érdekében, hogy a személyes adatokat megvédje véletlen vagy jogellenes megsemmisüléssel vagy véletlen károkozással (ideértve a törlést), átalakítással (ideértve a visszaélést), illetéktelen kiadással, felhasználással vagy hozzáféréssel, továbbá bármilyen egyéb jogszerűtlen adatkezeléssel szemben. Kötelezettséget vállalt továbbá, hogy különösen hozzáférési szabályozókat vezet be, és gondoskodik róla, hogy a hordozható eszközökre letöltött vagy elektronikusan továbbított személyes adatok kódolva legyenek, és rendelkezzen olyan folyamattal, mellyen rendszeresen vizsgálja és értékeli az adatkezelés biztonságát biztosító műszaki és szervezeti intézkedések hatékonyságát.

A személyes adatkezeléssel érintett természetes személy, személyes adatai kezelésre vonatkozóan jogszabályban meghatározott jogosultságokkal rendelkezik.

A Társaság elkötelezett az érintetti jogok gyakorlásának elősegítése iránt. Ennek érdekében olyan biztonságos online elérhető és használható rendszert hozott létre és üzemeltet, amelyen keresztül az Érintettek könnyen és gyorsan hozzáférhet jogai gyakorlásával kapcsolatos információkhoz és funkciókhoz: https://adatvedelem.jofogas.hu/.

A tájékoztatáshoz/hozzáféréshez való jog

Az Érintett a Társaság fent megadott elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben tájékoztatást kérhet a Társaságtól arra vonatkozóan, hogy a Társaságnál személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, továbbá gyakorolhatja a hozzáféréshez való jogát.

Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, az Érintett jogosult arra, hogy a Társaságtól információt kérjen, milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen célból, milyen forrásból és mennyi ideig kezeli, illetve hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket.

 

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

Az Érintett jogosult arra, hogy a személyes adataihoz hozzáférést kapjon akként, hogy a Társaság az érintett személyes adatokat írásban vagy emailben megküldi az Érintett részére.

A helyesbítéshez való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül módosítsa valamely személyes adatát, illetve kérheti a hiányos személyes adatai kiegészítését.

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

A törléshez/elfeledtetéshez való jog

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@jofogas.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@jofogas.hu)  egyszerűen és könnyen kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül törölje személyes adatait, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a) a személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat a Társaság kezelte;
  2. b) az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs más jogszerű ok az adatkezelésre,
  4. d) a személyes adatait az Társaság jogellenesen kezelte,
  5. e) a személyes adatait a Társaságra alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások gyermekeknek kínálásával kapcsolatosan került sor.

A Társaság lehetőséget nyújt az érintetti jog gyakorlására fenti elérhetőségein keresztül is írásban vagy emailben. A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Ha a Társaság az Érintett személyes adatait jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerint harmadik személy címzettek részére továbbítja, közli (pl. valamennyi adatfeldolgozó, stb.), úgy a Társaság 30 napon belül tájékoztatja a további címzetteket/adatfeldolgozókat arról, hogy az Érintett kérelmezte a személyes adatai másolatának törlését.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben kérheti, hogy a Társaság az adatkezelést korlátozza, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. a) az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a zárolás/korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. d) az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozása esetén az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy fontos közérdekéből lehet kezelni.

A korlátozás addig tart, amíg az Érintett által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását.

Az adathordozhatósághoz való jog

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@jofogas.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@jofogas.hu) egyszerűen és könnyen (illetve a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben) kérheti a Társaságtól az Érintettre vonatkozó, az Érintett által a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik társaságnak továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná a társaság, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés az Érintett hozzájárulásán vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jogának gyakorlása során az Érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok társaságok közötti közvetlen továbbítását.

A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben jogellenes adatkezelést tapasztal, a jogi eljárás kezdeményezése előtt az Érintettnek célszerű panaszát először a Társaságnak elküldenie a fenti elérhetőségeken, írásban, mivel így lehetőség nyílik arra, hogy a Társaság a jogszerű állapotot magától helyreállítsa.

Az Érintett a felügyeleti hatósághoz benyújtott bejelentéssel (panasszal) vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A felügyeleti hatóság neve és elérhetőségei a következők:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9.

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Telefon: +36 (30) 683-5969; +36 (30) 549-6838; +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

Honlap: www.naih.hu

 

Az Érintett által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén bíróság előtt polgári pert kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az Érintett választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A törvényszékek felsorolását és elérhetőségét a következő linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek.

Budapest, 2022. május 5.

Játékszabályzat – a Jófogás Facebook oldalán kéthetenként szervezett pénteki nyereményjátékokhoz

A Nyereményjáték szervezője

Az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.; a továbbiakban: Társaság), a Jófogás Facebook oldalának (https://www.facebook.com/jofogas/) (a továbbiakban: Facebook oldal) üzemeltetője nyereményjátékot szervez (a továbbiakban: Nyereményjáték).

Jelen Nyereményjáték szervezéséért és tartalmáért kizárólag a Társaság felelős, így az nem áll kapcsolatban a Facebookot üzemeltető Metaval nincs általa semmilyen formában támogatva, kezelve, szervezve vagy jóváhagyva. Így a Facebook azzal kapcsolatosan semmilyen felelősséggel nem tartozik, panaszkezelésre nem jogosult.

A Nyereményjátékon való részvétel feltételei

A Nyereményjátékban kizárólag a 18. életévüket betöltött, Magyarországon állandó lakóhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek vehetnek részt (a továbbiakban: Játékos vagy Játékosok), akik az Időtartam alatt a Játéknapon a Jófogás Facebook oldalára 10:00 órakor kihelyezett posztban megjelenő kérdésre vagy feladatra a posztban megadott módon és határidőn belül válaszukat elküldik. A Nyereményjátékban nem vehetnek részt a Társaság munkatársai, illetve a Társasággal megbízási, vállalkozási vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban lévő szerződéses partnerek és a Nyereményjáték szervezésében és lebonyolításában részt vevő egyéb társaságok munkatársai, illetve ezen személyeknek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 8:1. § (1) bekezdése 2. pontjában meghatározott hozzátartozói (pl. házastárs, stb.).

A Nyereményjátékon történő részvétel önkéntes, ezért a jelen Játékszabályzatban meghatározott feltételek szerinti jelentkezésükkel a Játékosok egyben elismerik, hogy a jelen Játékszabályzat rendelkezéseit megismerték, és azokat elfogadták. Az alábbiakban részletezett feltételek szerinti jelentkezéssel a Játékosok egyúttal kifejezett, önkéntes és előzetes hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy a jelen Játékszabályzatban foglalt adatkezelési tájékoztató szerinti adatkezelés keretében a Társaság a Nyereményjáték lebonyolításához szükséges mennyiségben és mértékben kezelje az adataikat.

A Társaság fenntartja a jogot a Nyereményjáték előzetes értesítés nélkül történő felfüggesztésére, a Nyereményjáték időtartama előtt történő lezárására, valamint a jelen Játékszabályzat egyoldalú módosítására. A Nyereményjáték lebonyolítására, és az abban való részvételre a jelen Játékszabályzata, továbbá a hatályos magyar jogszabályok az irányadóak. Ha a Játékos a Játékszabályzatot, vagy annak bármely rendelkezését nem fogadja el, a Nyereményjátékban nem vehet részt.

A Nyereményjáték időtartama

A játék időtartama két hetenként pénteki napon (a továbbiakban: Játéknap) 10 órától, a posztban meghatározott ideig tart. Az első Játéknap 2022. március 11-én kezdődik.

Nyeremény

Egy játékban résztvevő Játékosok között 3 nyertes kerül kisorsolásra, akik az éppen aktuális posztban leírt nyereményt nyerhetik meg. (a továbbiakban: Nyeremény). A Nyeremény készpénzre nem váltható be. A Nyeremény nem átruházható.

A Nyereményjáték menete

A Nyeremény sorsolásán azon Játékosok vesznek részt, akik az Időtartam alatt a Játéknapon a Jófogás Facebook oldalára 10:00 órakor kihelyezett posztban megjelenő kérdésre vagy feladatra a posztban megadott módon és határidőn belül válaszukat elküldik.

Egy Játékos egy alkalommal vehet részt a Nyereményjátékban.

A Társaság véletlenszerű sorsolás keretében választja ki a Nyereményre jogosult Játékosokat a hozzászólók közül (a továbbiakban: Nyertes vagy Nyertesek). A sorsolást a Társaság a social media ügynöksége, azaz a Lounge Communication Kft. (székhely: 1126 Budapest, Orbánhegyi út 5., cégjegyzékszám: 01-09-955954, képviseli: Mamusits Péter Dávid ügyvezető) online sorsoló programjának segítségével folytatja le, amely részére adatfeldolgozóként kerülnek továbbításra a Játékosokra vonatkozó szükséges adatok a jelen Játékszabályzat Adatvédelmi Tájékoztatójában foglaltak szerint. Pótnyertesek nem kerülnek kisorsolásra.

Nyertesek értesítése, nyeremények átvétele

A nyerteseket a Társaság a rajongó oldalon közzétett Facebook-posztban a nyertes nevének megjelenítésével, valamint privát Facebook üzenetben is értesíti A nyertesek a válasz beküldésével a jelen szabályzat valamennyi pontját elfogadják, és hozzájárulnak, hogy a Szervező nevüket közzé tegye Facebook oldalán. Hozzájárulását utólag jogában áll visszavonni, de a visszavonás nem kérdőjelezi meg a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

A Nyerteseknek az értesítéstől számított 5 munkanapon belül a kapott üzenetre válasz elküldésével kell jelentkezniük a Nyeremény átvételével kapcsolatos egyeztetés érdekében.

A Nyereményt a Nyertes – választása szerint – vagy személyesen veheti át a Jófogás Találkozási Pontján (https://docs.jofogas.hu/talalkozasipontok/ ) vagy a Társaság futárszolgálattal juttatja el a Nyertesnek. A Társaság futárszolgáltatásait a General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.) látja el, amely részére, mint adatkezelő részére kerülnek megküldésre az adott Nyertesek szükséges adatai a jelen Játékszabályzat Adatvédelmi Tájékoztatójában foglaltak szerint.

Amennyiben a kiválasztott Nyertes azonosítása a megküldött adatai alapján nem lehetséges, a nyerés tényéről történő értesítés meghiúsul vagy nem lehetséges, vagy a megküldött adatok alapján a Nyeremény Nyertes részére történő kézbesítése nem lehetséges, vagy amennyiben a Nyertes a Nyeremény átvételét megtagadja, a Nyereményjáték lezárul. A Nyeremény sikeres kézbesítésével a Nyereményjáték szintén lezártnak tekintendő.

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

A Játékos a Nyereményjátékban való részvétellel kifejezetten elfogadja a jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti személyes adatkezelés feltételeit és önkéntes, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a személyes adatait a Társaság mint adatkezelő a Nyereményjáték lebonyolítása céljából az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (a továbbiakban: GDPR Rendelet), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info törvény) rendelkezéseinek megfelelően kezelje, és felhasználja. A Nyereményjáték lefolytatása során felmerülő személyes adatkezelések szempontjából adatkezelőnek a Társaság (Adevinta Classified Media Hungary Kft., székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.; nyilvántartja: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, cégjegyzékszám: 01-09-926009, képviseli: Palocsay Géza ügyvezető, az adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: adatvedelem@jofogas.hu, továbbiakban: „Adatkezelő”) minősül.

Adatkezeléssel érintett személyes adatok köre: Játékos Facebook profil neve; Nyertes Játékos teljes neve; Nyertes Játékos e-mail címe; Nyertes Játékos telefonszáma; Nyertes Játékos Nyeremény kézbesítési címe.

Adatkezelés célja: a Nyereményjáték lebonyolítása, a Nyertes Játékos értesítése és részére a Nyeremény kézbesítése.

Adatkezelés időtartama: Nyeremény kézbesítésének napja, de legkésőbb a nyereményjáték utáni 30. nap.

Adatkezelés jogalapja: az adatkezelés a Játékos (érintett) önkéntes és kifejezett hozzájárulásán alapul (GDPR Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja. A Nyereményjátékban történő részvétellel a Játékosok kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy a megadott személyes adataikat a Társaság a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott célból felhasználja és kezelje.

Adattovábbítás: a Társaság az alábbi harmadik személy címzettek részére továbbít személyes adatot:

– a Játékosok közül a Nyertesek véletlenszerű kisorsolását a social media ügynöksége, azaz a Lounge Communication Kft.  (székhely: 1126 Budapest, Orbánhegyi út 5., cégjegyzékszám: 01-09-955954, képviseli: Mamusits Péter Dávid ügyvezető)  végzi. Ennek keretén belül a Társaság által továbbított személyes adatok köre: a Játékosok Facebook profiljának neve.

– Találkozási Pont munkatársai segítségével történik a Nyeremény kézbesítése a Nyertesek részére. A Találkozási Ponton az RP-Group Event Bt. (székhelye: 1044 Budapest, Ungvári utca 7.) munkatársai dolgoznak a Társaság megbízásával. Az RP-Group Event Bt. mint a Társaság adatfeldolgozója részére továbbított személyes adatok köre: Nyertes Játékos teljes neve, e-mail címe, telefonszáma.

– a Nyereményeknek a Nyertesek részére történő kézbesítését futárszolgálatként a General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.) végzi. Ennek keretén belül a Társaság által továbbított személyes adatok köre: Nyertes Játékos teljes neve, e-mail címe, telefonszáma és kézbesítési címe.

– A Társaság a Játékosok által megadott személyes adatoknak a kapcsolatfelvétel, Nyeremények átadásának lebonyolítása céljából történő kezelése során a következő adatfeldolgozót veszi igénybe:

Google Ireland Limited (székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország). A Társaság által igénybevett szolgáltatások – Gsuite.

A Társaság és az adatfeldolgozó az Ön által megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és betartja a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat. A Társaság a biztonságos adatkezelés érdekében az adattároláshoz, feldolgozáshoz, adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, illetve biztosítja. Társaság a tőle elvárható módon megteszi a szükséges intézkedéseket az általa kezelt személyes adatoknak a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés, megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai feltételek garantálása érdekében.

A személyes adatkezeléssel érintett természetes személy, személyes adatai kezelésre vonatkozóan jogszabályban meghatározott jogosultságokkal rendelkezik.

A Társaság mint Adatkezelő elérhetőségei: 1134 Budapest, Váci út 49., e-mailcím: adatvedelem@jofogas.hu

A Játékosoknak és Nyerteseknek mint a Társaság által kezelt személyes adatok érintettjeinek joguk van további tájékoztatást kérni az adatkezelésről. Joguk van továbbá kérelmezni a Társaságtól a rájuk vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint tiltakozhatnak az adatkezelés ellen.

Amennyiben bármely érintett úgy érzi, hogy a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltakon túl a Nyereményjáték keretében megvalósuló személyes adatkezelési folyamatok kapcsán további kérdése van, problémája merül fel, vagy észrevétele van, mindezekkel kapcsolatban az adatvedelem@jofogas.hu elérhetőségen várja a Társaság kinevezett adatvédelmi tisztviselője a megkeresését. A jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekről bővebb tájékoztatás ahttps://adatvedelem.jofogas.hu/adatvedelmi-tajekoztato/ oldalon érhető el.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek

Az érintett természetes személyek a következő jogokkal rendelkeznek az adatkezelésekkel kapcsolatban:

Tájékoztatáshoz való jog/Hozzáférési jog:: az érintett tájékoztatásra jogosult arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, amennyiben igen, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

  1. a) az adatkezelés céljai;
  2. b) az érintett személyes adatok kategóriái;
  3. c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
  4. d) adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
  5. e) azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
  6. f) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
  7. g) ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
  8. h) automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

Helyesbítési jog: az érintett jogosult kérni a pontatlan személyes adatok helyesbítését, illetve a kiegészítését, mely kérelemnek az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles eleget tenni.

Törléshez való jog: Az érintett kérésére, amennyiben annak jogszabályi feltételei fennállnak, az Adatkezelő köteles az érintettre vonatkozó személyes adatok indokolatlan késedelem nélkül történő törlésére, amennyiben

– a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

– ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, és az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

– a személyes adatokat jogellenesen kezelték; vagy

– a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Kiemeljük, hogy a törléshez való jog szabályai nem alkalmazandóak, ha az adatkezelés szükséges: a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából, illetve jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Korlátozáshoz való jog: az Érintett kérésére az Adatkezelő köteles korlátozni az adatkezelést, amennyiben

– az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

– az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

– az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

– ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, és az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés a fentiek alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az Adatkezelő az érintettet, akinek a kérésére korlátozták az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

Adathordozhatósághoz való jog: az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozóan, az általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, azokban az esetekben, amikor az adatkezelés jogalapja az általa adott hozzájárulás vagy a vele létrejövő szerződés megkötése, teljesítése, és az adatkezelés automatizáltan történik.

Tiltakozás az adatkezelés ellen: az érintett természetes személy jogosult továbbá arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a jogos érdek jogalapon alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Amennyiben jogellenes adatkezelést tapasztal, a jogi eljárás kezdeményezése előtt a Játékosnak célszerű panaszát először a Társaságnak, illetve annak adatvédelmi tisztviselőjének elküldenie a fenti elérhetőségeken, írásban, mivel így lehetőség nyílik arra, hogy a Társaság a jogszerű állapotot magától helyreállítsa.

A Játékos a felügyeleti hatósághoz benyújtott bejelentéssel (panasszal) vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A felügyeleti hatóság neve és elérhetőségei a következők:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Postacím: 1374 Budapest, Pf. 603.

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

Honlap: www.naih.hu

A Játékos által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén bíróság előtt polgári pert kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – a Játékos választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A törvényszékek felsorolását és elérhetőségét a következő linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek.

A Társaság nem vállal felelősséget a Játékos által hibásan megadott adatok miatti következményekért és az ilyen adatok miatt esetlegesen bekövetkezett károkért, azokért a Játékos felelős.

A Játékos kötelezettséget vállal arra, hogy a Nyereményjáték során csak valós adatokat ad meg és elfogadja, hogy a Társaság a nyerteseket privát Facebook üzenetben értesíti. értesítse a Nyereményjátékkal kapcsolatos tudnivalókról.

A Társaság részéről a személyes adatokat kizárólag a Társaság Nyereményjáték lebonyolításában részt vevő munkatársai, így különösen a Marketing osztály érintett dolgozói kezelik és ismerik meg, kizárólag a Nyereményjáték lebonyolítása érdekében.

A jelen Játékszabályzatban nem szabályozott kérdésekben a hatályos magyar jogszabályok az irányadók.

Budapest, 2022. 02. 28.

Az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49., a továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő) által a www.jofogas.hu weboldalának mobil telefonos applikációjához kapcsolódóan 2021. december 1. és 2021. december 10. közötti időszakban rendezett nyereményjátékra (a továbbiakban: Nyereményjáték) való jelentkezés keretén belül a Nyereményjáték játékszabályzata alapján játékosnak minősülő érintett személy (a továbbiakban: Játékos) önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a jelen Adatvédelmi Tájékoztatás szerinti személyes adatkezelési feltételeknek megfelelően a következő személyes adatait a Társaság, mint adatkezelő a Nyereményjáték lebonyolítása céljából az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (a továbbiakban: GDPR Rendelet), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotörvény) rendelkezéseinek megfelelően kezelje, és felhasználja:

A Nyereményjáték kapcsán a Játékosok által megadott fenti személyes adatok jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti felhasználása a GDPR Rendelet és az Infotörvény szerinti személyes adatkezelésnek minősül, a megadott adatok személyes adatok, az adatkezelő pedig az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49., a továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő).

Adatkezelés célja: a Nyereményjáték lebonyolítása és a nyertes Játékos értesítése e-mailen, a Nyeremény eljuttatása a nyertes Játékosnak.

Adatkezelés időtartama: Nyeremény átadásának napja, de legkésőbb 2022. január 31.

Adatkezelés jogalapja: az adatkezelés a Játékos (érintett) kifejezett és önkéntes hozzájárulásán alapul (GDPR Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont). A Nyereményjátékban történő részvétellel a Játékosok kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy a megadott személyes adataikat a Társaság a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott célból felhasználja és kezelje. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul.

A hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén a Játékos hozzájárulását bármikor visszavonhatja az Adatkezelőhöz intézett nyilatkozatával, amely visszavonás azonban nem érinti a visszavonás előtt tett hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

 

A hozzájárulás visszavonását a Játékos az Adatkezelő bármely elérhetőségére címzett nyilatkozatával jogosult megtenni, vagy kérését címezze az Adatkezelőnél kijelölt adatvédelmi tisztviselőhöz, annak következő elérhetőségére: adatvedelem@jofogas.hu

A Nyertes nevét és címét az Adatkezelő a Nyereményt terhelő személyi jövedelemadó-kötelezettség teljesítésének igazolása céljából a jogszabályban előírt 5 éves időtartamig őrzi, mely adatkezelés jogalapja az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése a GDPR Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének c) pontja alapján.

Az adatkezelés szempontjából adatkezelőnek az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49., email cím: ugyfelszolgalat@jofogas.hu) minősül.

 

Az adatkezelés címzettjei, adattovábbítás: a Társaság az alábbi címzettek részére továbbít személyes adatot:

–       Az Adatkezelő és annak adatkezelésre feljogosított munkavállalói: a Játékosok közül a Nyertes véletlenszerű kisorsolását a Társaság marketing osztálya végzi, melyről jegyzőkönyvet készít. A Társaság részéről a személyes adatokat kizárólag a Társaság Nyereményjáték lebonyolításában részt vevő munkatársai, így különösen a Marketing osztály érintett dolgozói ismerik meg, kizárólag a Nyereményjáték lebonyolítása érdekében.

–       Harmadik személy címzettek: a Nyereménynek a Nyertes részére történő kézbesítését a Társaság a GLS General Logistics Systems Hungary Kft. (székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.), mint futárszolgálat (a továbbiakban: GLS) által nyújtott szolgáltatásai közvetítésével („Szolgáltatások”), változatlan feltételekkel végzi. Ennek keretén belül a Társaság által a GLS részére továbbított személyes adatok köre: Nyertes Játékos teljes neve, e-mail címe, telefonszáma és kézbesítési címe. A GLS a Nyeremény kézbesítése során önálló adatkezelőként kezeli a Nyertes Szolgáltatás teljesítéséhez szükséges, jelen tájékoztatóban foglalt személyes adatait, amely adatkezelésre a GLS saját adatvédelmi tájékoztatójának rendelkezései irányadóak, mely az alábbi linken érhető el: https://gls-group.eu/HU/hu/adatvedelmi-szabalyzat.

– A Társaság a Játékosok által megadott személyes adatoknak a kapcsolatfelvétel, Nyeremények átadásának lebonyolítása céljából történő kezelése során a következő adatfeldolgozót veszi igénybe:

Google Ireland Limited (székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország). A Társaság által igénybevett szolgáltatások – Google Workspace.

Az adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Nyertes Játékos teljes neve, e-mail címe, telefonszáma és kézbesítési címe.

 

Az Adatkezelő és az adatfeldolgozó az Ön által megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és betartja a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat. Az Adatkezelő a biztonságos adatkezelés érdekében az adattároláshoz, feldolgozáshoz, adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, illetve biztosítja. Az Adatkezelő a tőle elvárható módon megteszi a szükséges intézkedéseket az általa kezelt személyes adatoknak a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés, megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai feltételek garantálása érdekében.

A személyes adatkezeléssel érintett természetes személy, személyes adatai kezelésre vonatkozóan jogszabályban meghatározott jogosultságokkal rendelkezik.

A Társaság elkötelezett az érintetti jogok gyakorlásának elősegítése iránt. Ennek érdekében olyan biztonságos online elérhető és használható rendszert hozott létre és üzemeltet, amelyen keresztül az érintett Játékosok könnyen és gyorsan hozzáférhet jogai gyakorlásával kapcsolatos információkhoz és funkciókhoz: https://adatvedelem.jofogas.hu/.

A tájékoztatáshoz/hozzáféréshez való jog

A Játékos a Társaság fent megadott elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben tájékoztatást kérhet a Társaságtól arra vonatkozóan, hogy a Társaságnál személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, továbbá gyakorolhatja a hozzáféréshez való jogát.

Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, a Játékos jogosult arra, hogy a Társaságtól információt kérjen, milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen célból, milyen forrásból és mennyi ideig kezeli, illetve hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket.

 

A Társaság a Játékos tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, a Játékos által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

A Játékos jogosult arra, hogy a személyes adataihoz hozzáférést kapjon akként, hogy a Társaság az érintett személyes adatokat írásban vagy emailben megküldi a Játékos részére.

A helyesbítéshez való jog

A Játékos a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül módosítsa valamely személyes adatát, illetve kérheti a hiányos személyes adatai kiegészítését.

A Társaság a Játékos tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, a Játékos által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

 

A törléshez/elfeledtetéshez való jog

A Játékos a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@jofogas.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@jofogas.hu)  egyszerűen és könnyen kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül törölje személyes adatait, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a) a személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat a Társaság kezelte;
  2. b) a Játékos visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) a Játékos tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs más jogszerű ok az adatkezelésre,
  4. d) a személyes adatait az Társaság jogellenesen kezelte,
  5. e) a személyes adatait a Társaságra alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások gyermekeknek kínálásával kapcsolatosan került sor.

A Társaság lehetőséget nyújt az érintetti jog gyakorlására fenti elérhetőségein keresztül is írásban vagy emailben. A Társaság a Játékos kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről a Játékost a Játékos által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.
Ha a Társaság a Játékos személyes adatait jelen Szabályzat szerint harmadik személy címzettek részére továbbítja, közli (pl. valamennyi adatfeldolgozó, stb.), úgy a Társaság 30 napon belül tájékoztatja a további címzetteket/adatfeldolgozókat arról, hogy a Játékos kérelmezte a személyes adatai másolatának törlését.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

A Játékos a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben kérheti, hogy a Társaság az adatkezelést korlátozza, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. a) a Játékos vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a zárolás/korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és a Játékos ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de a Játékos igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. d) a Játékos tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozása esetén az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak a Játékos hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy fontos közérdekéből lehet kezelni.

A korlátozás addig tart, amíg a Játékos által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását.

Az adathordozhatósághoz való jog

A Játékos a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@jofogas.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@jofogas.hu) egyszerűen és könnyen (illetve a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben) kérheti a Társaságtól a Játékosra vonatkozó, a Játékos által a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik társaságnak továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná a társaság, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés a Játékos hozzájárulásán vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jogának gyakorlása során a Játékos jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok társaságok közötti közvetlen továbbítását.

A Társaság a Játékos kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről a Játékost a Játékos által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

A tiltakozáshoz való jog

A Játékos a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben bármikor tiltakozhat személyes adatainak a Társaság vagy egy harmadik fél jogos érdekein alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben a Társaság a személyes adatait nem kezelheti tovább, kivéve, ha a Társaság bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek a Játékos érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben jogellenes adatkezelést tapasztal, a jogi eljárás kezdeményezése előtt a Játékosnak célszerű panaszát először a Társaságnak elküldenie a fenti elérhetőségeken, írásban, mivel így lehetőség nyílik arra, hogy a Társaság a jogszerű állapotot magától helyreállítsa.

A Játékos a felügyeleti hatósághoz benyújtott bejelentéssel (panasszal) vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A felügyeleti hatóság neve és elérhetőségei a következők:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9.

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Telefon: +36 (30) 683-5969; +36 (30) 549-6838; +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

Honlap: www.naih.hu

A Játékos által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén bíróság előtt polgári pert kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – a Játékos választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A törvényszékek felsorolását és elérhetőségét a következő linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek.

Budapest, 2021. december 1.

 

 

Játékszabályzat

Játékszabályzat

Jófogás applikáció nyereményjáték

A Nyereményjáték szervezője

Az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.; a továbbiakban: Társaság), a www.jofogas.hu weboldal mobil telefonos applikációjának (a továbbiakban: Applikáció) üzemeltetője az Applikáció népszerűsítése érdekében nyereményjátékot szervez (a továbbiakban: Nyereményjáték).

A Nyereményjátékon való részvétel feltételei

A Nyereményjátékban az a Játékos vehet részt, aki a jelen Játékszabályzatban meghatározott feltételeknek megfelel.

A Nyereményjátékban kizárólag a 18. életévüket betöltött, Magyarországon állandó lakóhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy Applikáció-felhasználók vehetnek részt (a továbbiakban: Játékos). A Nyereményjátékban nem vehetnek részt a Társaság munkatársai, illetve a Társasággal megbízási, vállalkozási vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban lévő szerződéses partnerek és a Nyereményjáték szervezésében és lebonyolításában részt vevő egyéb társaságok munkatársai, illetve ezen személyeknek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 8:1. § (1) bekezdése 2. pontjában meghatározott hozzátartozói (pl. házastárs, stb.).

A Nyereményjátékon történő részvétel önkéntes, az azon résztvevő Játékosok a Nyereményjátékba történő, a jelen Játékszabályzatban meghatározott jelentkezésükkel elismerik, hogy a jelen Játékszabályzat rendelkezéseit megismerték, és elfogadják a jelen Játékszabályzat szerinti részvételi feltételeket. A Nyereményjátékra jelentkező Játékos kifejezetten úgy nyilatkozik, hogy elfogadja a jelen Játékszabályzat szerinti feltételeket és a Nyereményjátékhoz kapcsolódó külön dokumentumba foglalt Adatkezelési Tájékoztató szerinti adatkezeléshez kifejezett és önkéntes hozzájárulását adja.

A Társaság fenntartja a jogot a Nyereményjáték előzetes értesítés nélkül történő felfüggesztésére, a Nyereményjáték időtartama előtt történő lezárására, valamint a jelen Játékszabályzat egyoldalú módosítására. A Nyereményjáték lebonyolítására, és az abban való részvételre a jelen Játékszabályzat, továbbá a hatályos magyar jogszabályok az irányadóak. Ha a Játékos a Játékszabályzatot, vagy annak bármely rendelkezését nem fogadja el, a Nyereményjátékban nem vehet részt.

A Nyereményjáték időtartama

A Nyereményjáték 2021. december 1. napján 11:00-kor kezdődik és 2021. december 10. napján 23:59 óráig tart (a továbbiakban: Időtartam). Az Időtartam a Nyereményjátékra történő jelentkezési határidőt határozza meg, a Nyereményjáték lezárása a Nyeremény kézbesítéséhez kapcsolódik.

Nyeremény

A Nyereményjátékon részt vevő Játékosok között az alábbi nyeremények (a továbbiakban: Nyeremény) kerülnek kisorsolásra hetente:

Jófogásos csomag, melynek tartalma: 10 000 Ft értékű Decathlon utalvány, egy Jófogásos takaró, egy memóriajáték, egy Jófogásos pénztárca, egy kis Zsozsó plüss.

A nyertes Játékos nem választhat a Nyeremények közül. A Nyeremény készpénzre nem váltható be. A Nyeremény nem átruházható.

A Nyereményjáték menete

A Nyereményjátékban azon Játékosok vesznek részt, akik az Időtartam alatt, akik letöltötték a Jófogás Appilkációját és böngészés közben megtalálják a játékhoz tartozó “elrejtett” bannereket, majd a bannerre kattintva a Játékos az érkező Jófogás blog oldalon regisztrálhat a játékra, ahol a hozzájárulását adja a Nyereményjáték Játékszabályzatának és a külön dokumentumba foglalt Adatvédelmi Tájékoztatójának megfelelő adatkezeléshez, azaz bepipálják a fentieket, majd megnyomja a „Játszom” gombot. A Játékszabályzat elfogadásával a Társaság megkapja a Játékos nevét, e-mail címét.

Minden 500. Játékos nyer (a továbbiakban: Nyertes).

Egy Játékos naponta egy alkalommal vehet részt a Nyereményjátékban.

Amennyiben a Játékos személyes adatait hiányosan vagy valóságnak nem megfelelő tartalommal adja meg, a jelentkező nem tekinthető Játékosnak, így a Nyereményjátékban nem vehet részt.

Nyertesek értesítése, nyeremények átvétele

A Nyertest a Társaság e-mail üzenetben értesíti a sorsolást követő 5 napon belül. A Nyertesnek az értesítéstől számított 5 munkanapon belül a kapott e-mail üzenetre történő válasz e-mail üzenet elküldésével kell jelentkeznie a Nyeremény átvételével kapcsolatos egyeztetés érdekében, amelynek során Társaságnak meg kell adnia a Játékosnak a nevét, e-mail címét, a telefonszámát és a szállítási címét.

A Társaság a Nyereményt a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. közreműködésével juttatja el a Nyerteshez. Postai kiküldésre nincs lehetőség.

Amennyiben a kiválasztott Nyertes azonosítása a megküldött adatai alapján nem lehetséges, a nyerés tényéről történő értesítés meghiúsul vagy nem lehetséges, vagy a megküldött adatok alapján a Nyeremény Nyertes részére történő kézbesítése nem lehetséges, vagy amennyiben a nyertes a Nyeremény átvételét megtagadja, a Nyereményjáték lezárul. A Nyeremény sikeres kézbesítésével a Nyereményjáték szintén lezártnak tekintendő.

Felelősség

A Nyeremény átadásának elmaradásáért vagy késedelméért, valamint a kézbesítés során keletkezett károkért a Társaság nem vállal felelősséget.

A Társaság nem vállal felelősséget a Játékos által hibásan megadott adatok miatti következményekért és az ilyen adatok miatt esetlegesen bekövetkezett károkért, azokért a Játékos felelős.

A Játékos kötelezettséget vállal arra, hogy a Nyereményjáték során csak valós adatokat ad meg és elfogadja, hogy a Társaság e-mailen keresztül értesítse a Nyereményjátékkal kapcsolatos tudnivalókról.

A Játékos tudomásul veszi, hogy a Társaság a Nyereményjáték során bekövetkező technikai problémákért, illetve a rendszer, szerver túlterheltségéből eredő leállásokért, nehézségekért nem vállal felelősséget.

A Társaság azért sem vállal felelősséget, ha a rendszer túlterheltsége, az internetkapcsolat megszakadása vagy bármely más, a Társaságnak nem fel nem róható technikai hiba, akadály, illetve egyéb körülmény miatt a Játékos Nyereményjátékban való részvétele meghiúsul.

A Társaság kizárhatja a Nyereményjátékból azt a Játékost, aki a Nyereményjátékban tisztességtelen módon, a jelen Játékszabályzatban foglalt feltételek és előírások megkerülésével vagy kijátszásával törekszik részt venni.

Amennyiben a Nyereményjáték során bármilyen olyan körülmény gyanúja merül fel, amely visszaélésre adhat lehetőséget, a Társaság fenntartja a jogot, hogy a Nyereményjátékot szüneteltesse, vagy törölje.

A Játékos a Nyereményjátékban való részvétellel tudomásul veszi és elfogadja a jelen Játékszabályzatban foglalt valamennyi részvételi feltételt.

A Játékos a Nyereményjátékba történő jelentkezésével elfogadja, hogy a jelen Játékszabályzatban foglaltak megszegésével a Társaságnak okozott kárért teljes felelősséggel tartozik. A Játékosokat együttműködési és tájékoztatási kötelezettség terheli a Társaság irányába, ennek megszegése esetén a Társaság jogosult a Játékost a Nyereményjátékból kizárni. A Társaság döntése ebben az esetben is végleges és nem vitatható.

A jelen Játékszabályzatban nem szabályozott kérdésekben a hatályos magyar jogszabályok az irányadók.

Budapest, 2021. december 1.

Adatvédelmi Tájékoztató

Az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49., a továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő) 2021. november 18-án a mypaint.hu weboldalon elérhető online élményfestést szervez (a továbbiakban: Rendezvény) a vele leszerződött jogi személyek (a továbbiakban: Partner) képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek részére. Érintett személy a Rendezvényre való jelentkezés keretén belül önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti személyes adatkezelési feltételeknek megfelelően a következő személyes adatait a Társaság, mint adatkezelő az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (a továbbiakban: GDPR Rendelet), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotörvény) rendelkezéseinek megfelelően kezelje, és felhasználja a lentiek szerint:

Adatkezelési folyamat megnevezése: Rendezvény szervezése üzleti partnerek részére, a partnerek képviselőivel kapcsolatos adatkezelés.

 

Adatkezelési tevékenységek megnevezése: Rendezvény vendéglista összeállítása; külső rendezvényszervező részére adatátadás; a Rendezvényre történő regisztráció lebonyolítása webform segítségével.

 

Adatkezeléssel érintett személyes adatok: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (Email cím, telefonszám, cégnév, beosztás, lakcím).

Az Érintettek által megadott fenti személyes adatok jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti felhasználása a GDPR Rendelet és az Infotörvény szerinti személyes adatkezelésnek minősül, a megadott adatok személyes adatok, az adatkezelő pedig az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.).

Érintettek kategóriái: Partnerek képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek.

Adatkezelés célja: Promóciós rendezvények szervezésével kapcsolatban a Társaság üzleti partnereit képviselő érintettek személyes adatainak kezelése.

Adatkezelés jogalapja: az Érintett kifejezett és önkéntes hozzájárulásán alapul (GDPR Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont). A hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén az Érintett hozzájárulását bármikor visszavonhatja az Adatkezelőhöz intézett nyilatkozatával, amely visszavonás azonban nem érinti a visszavonás előtt tett hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás visszavonását az Érintett az Adatkezelő bármely elérhetőségére címzett nyilatkozatával jogosult megtenni, vagy kérését címezze az Adatkezelőnél kijelölt adatvédelmi tisztviselőhöz, annak következő elérhetőségére: adatvedelem@jofogas.hu

Adatkezelés időtartama: A Rendezvény lebonyolítását követő 30. napig vagy az Érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés címzettjei, adattovábbítás: a Társaság az alábbi címzettek részére továbbít személyes adatot:

–       Harmadik személy címzettek: A Társaság az Érintettek jelen Adatkezelési Tájékoztatóban megadott személyes adatait átadja a Rendezvényt szervező és lebonyolító cégnek, azaz a Bright Technologies Kft-nek (székhelye: 1015 Budapest, Batthyány utca 36. 1.). A Bright Technologies Kft. a Rendezvény szervezése és lebonyolítása során önálló adatkezelőként kezeli az Érintettek személyes adatait, amely adatkezelésre a Bright Technologies Kft. saját adatvédelmi tájékoztatójának rendelkezései irányadóak, mely az alábbi linken érhető el: https://mypaint.hu/adatvedelem/.

– A Társaság a Rendezvényre történő regisztráláshoz és az adatkezeléshez történő hozzájáruláshoz a következő adatfeldolgozót veszi igénybe:

Google Ireland Limited (székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország). A Társaság által igénybevett szolgáltatások – Gsuite.Az adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (Email cím, telefonszám, cégnév, beosztás, lakcím).

– A Társaság a Rendezvényre vonatkozó hírlevelek kiküldéséhez a SFDC Ireland Limited (székhely: 394272 3rd and 4th Floor, 1 Central Park Block G, Central Park, Leopardstown Dublin 18 Ireland) adatfeldolgozó Pardot rendszerét veszi igénybe, amely ehhez az Érintettek nevét és e-mail címét kezeli.

– A Társaság a Felhasználói szerződéseinek kezelésére vonatkozóan az alábbi adatfeldolgozó által biztosított ügyviteli rendszert veszi igénybe: Salesforce.com Lightning Sales Cloud és Lightning Service Cloud szolgáltatása, amelyet az SFDC Ireland Limited (székhely: 394272 3rd and 4th Floor, 1 Central Park Block G, Central Park, Leopardstown Dublin 18 Ireland) adatfeldolgozó biztosít. Ehhez kapcsolódóan adatfeldolgozó a következő személyes adatokat kezeli: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (Email cím, telefonszám, cégnév, beosztás, lakcím)

 

Az Adatkezelő és az adatfeldolgozó az Ön által megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és betartja a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat. Az Adatkezelő a biztonságos adatkezelés érdekében az adattároláshoz, feldolgozáshoz, adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, illetve biztosítja. Az Adatkezelő a tőle elvárható módon megteszi a szükséges intézkedéseket az általa kezelt személyes adatoknak a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés, megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai feltételek garantálása érdekében.

 

Jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban felsorolt valamennyi Adatfeldolgozó kötelezettséget vállalt, hogy a mindenkori legjobb iparági gyakorlatnak és legmagasabb technológiai fejlettségi szintnek megfelelő műszaki és szervezeti intézkedéseket vezeti be és használja a szolgáltatása nyújtása során annak érdekében, hogy a személyes adatokat megvédje véletlen vagy jogellenes megsemmisüléssel vagy véletlen károkozással (ideértve a törlést), átalakítással (ideértve a visszaélést), illetéktelen kiadással, felhasználással vagy hozzáféréssel, továbbá bármilyen egyéb jogszerűtlen adatkezeléssel szemben. Kötelezettséget vállalt továbbá, hogy különösen hozzáférési szabályozókat vezet be, és gondoskodik róla, hogy a hordozható eszközökre letöltött vagy elektronikusan továbbított személyes adatok kódolva legyenek, és rendelkezzen olyan folyamattal, mellyen rendszeresen vizsgálja és értékeli az adatkezelés biztonságát biztosító műszaki és szervezeti intézkedések hatékonyságát.

A személyes adatkezeléssel érintett természetes személy, személyes adatai kezelésre vonatkozóan jogszabályban meghatározott jogosultságokkal rendelkezik.

A Társaság elkötelezett az érintetti jogok gyakorlásának elősegítése iránt. Ennek érdekében olyan biztonságos online elérhető és használható rendszert hozott létre és üzemeltet, amelyen keresztül az Érintettek könnyen és gyorsan hozzáférhet jogai gyakorlásával kapcsolatos információkhoz és funkciókhoz: https://adatvedelem.jofogas.hu/.

A tájékoztatáshoz/hozzáféréshez való jog

Az Érintett a Társaság fent megadott elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben tájékoztatást kérhet a Társaságtól arra vonatkozóan, hogy a Társaságnál személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, továbbá gyakorolhatja a hozzáféréshez való jogát.

Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, az Érintett jogosult arra, hogy a Társaságtól információt kérjen, milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen célból, milyen forrásból és mennyi ideig kezeli, illetve hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket.

 

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

Az Érintett jogosult arra, hogy a személyes adataihoz hozzáférést kapjon akként, hogy a Társaság az érintett személyes adatokat írásban vagy emailben megküldi az Érintett részére.

A helyesbítéshez való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül módosítsa valamely személyes adatát, illetve kérheti a hiányos személyes adatai kiegészítését.

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

A törléshez/elfeledtetéshez való jog

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@jofogas.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@jofogas.hu)  egyszerűen és könnyen kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül törölje személyes adatait, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a) a személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat a Társaság kezelte;
  2. b) az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs más jogszerű ok az adatkezelésre,
  4. d) a személyes adatait az Társaság jogellenesen kezelte,
  5. e) a személyes adatait a Társaságra alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások gyermekeknek kínálásával kapcsolatosan került sor.

A Társaság lehetőséget nyújt az érintetti jog gyakorlására fenti elérhetőségein keresztül is írásban vagy emailben. A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Ha a Társaság az Érintett személyes adatait jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerint harmadik személy címzettek részére továbbítja, közli (pl. valamennyi adatfeldolgozó, stb.), úgy a Társaság 30 napon belül tájékoztatja a további címzetteket/adatfeldolgozókat arról, hogy az Érintett kérelmezte a személyes adatai másolatának törlését.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben kérheti, hogy a Társaság az adatkezelést korlátozza, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. a) az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a zárolás/korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. d) az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozása esetén az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy fontos közérdekéből lehet kezelni.

A korlátozás addig tart, amíg az Érintett által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását.

Az adathordozhatósághoz való jog

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@jofogas.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@jofogas.hu) egyszerűen és könnyen (illetve a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben) kérheti a Társaságtól az Érintettre vonatkozó, az Érintett által a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik társaságnak továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná a társaság, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés az Érintett hozzájárulásán vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jogának gyakorlása során az Érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok társaságok közötti közvetlen továbbítását.

A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben jogellenes adatkezelést tapasztal, a jogi eljárás kezdeményezése előtt az Érintettnek célszerű panaszát először a Társaságnak elküldenie a fenti elérhetőségeken, írásban, mivel így lehetőség nyílik arra, hogy a Társaság a jogszerű állapotot magától helyreállítsa.

Az Érintett a felügyeleti hatósághoz benyújtott bejelentéssel (panasszal) vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A felügyeleti hatóság neve és elérhetőségei a következők:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9.

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Telefon: +36 (30) 683-5969; +36 (30) 549-6838; +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

Honlap: www.naih.hu

Az Érintett által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén bíróság előtt polgári pert kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az Érintett választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A törvényszékek felsorolását és elérhetőségét a következő linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek.

Budapest, 2021. november 3.

Adatvédelmi Tájékoztató 

Az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest,  Váci út 49., a továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő) 2021. október 7-től kezdődően 2021.  december 15-ig terjedő időszakban kérdőíves felmérést szervez (a továbbiakban: Kérdőív) a Jófogás.hu  weboldalhoz kapcsolódóan vele leszerződött jogi személyek (a továbbiakban: Partner) képviselői és  Társasággal szerződött természetes személyek részére (továbbiakban: Érintett). Érintett személy a  Kérdőív keretében történő felmérésre keretén belül kijelenti, hogy megismerte a Társaság  https://adatvedelem.jofogas.hu/adatvedelmi-tajekoztato/ adatvédelmi tájékoztatóját, különösen annak  3.3. pontját. Továbbá Érintett kijelenti, hogy a jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti személyes  adatkezelési feltételeket megismerte, és önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy ennek  megfelelően a következő személyes adatait a Társaság, mint adatkezelő az Európai Parlament és a  Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (a továbbiakban: GDPR Rendelet), valamint az információs  önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a  továbbiakban: Infotörvény) rendelkezéseinek megfelelően kezeli, és használja fel a lentiek szerint:  

A Társaság https://adatvedelem.jofogas.hu/adatvedelmi-tajekoztato/ adatvédelmi tájékoztatója 3.6.  pontjában szerepel a következő rendelkezés: A Társaság időről-időre a Jófogás weboldalon, a  Felhasználók körében felmérést kezdeményez olyan módon, hogy a Jófogás weboldalon felmérést  hirdet meg, amelyben a Társaság Felhasználói önkéntesen, a felmérésben meghatározott adatkezelési  elvek szerinti adatkezeléshez adott önkéntes, kifejezett hozzájárulásuk esetén részt vehetnek. A  felmérések célja a Szolgáltatások működésének megfelelőségi mérése, a Társaság Szolgáltatásainak  hatékonyságának, fejlesztésük érdekében teendő lépések meghatározása. A Társaság a felmérések  meghirdetése alkalmával egyedileg tesz közzé az adatvédelmi tájékoztatást, az ott nem meghatározott  kérdésekre a jelen Tájékoztató rendelkezései irányadók. 

Adatkezelés célja: Ezt figyelembe véve a Kérdőívvel folytatott adatgyűjtés és adatkezelés célja a  Jófogás partnerek felhasználói szokásának felmérése különös tekintettel a hirdetés feladások  manuális/automatizált használatára, továbbá a 2022-es évre vonatkozó további fejlesztési igények  felmérésére. 

Adatkezeléssel érintett személyes adatok: Email cím. 

Az Érintettek által megadott fenti személyes adatok jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti  felhasználása a GDPR Rendelet és az Infotörvény szerinti személyes adatkezelésnek minősül, a  megadott adatok személyes adatok, az adatkezelő pedig az Adevinta Classified Media Hungary  Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.). 

Érintettek kategóriái: Partnerek képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek. Adatkezelés jogalapja: Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk, (1) a)). 

Adatkezelés időtartama: 2021. december 31-ig.  

A Társaság a Felhasználókat e-mail elérhetőségükön keresztül, jogos érdeke alapján, megkeresheti a  Társaság Szolgáltatásaira, annak felhasználói megítélésére, vonatkozó közvéleménykutatással,  felméréssel kapcsolatban. Az ilyen adatkezelés célja a Társaság Szolgáltatásainak fejlesztése,  működésének mérése, a felhasználói elégedettség mérése. Az adatkezelés időtartama a Felhasználói  válaszadást követő 2 hét. 

Az adatkezelés címzettjei, adattovábbítás: a Társaság az alábbi címzettek részére továbbít  személyes adatot:

– A Társaság a Kérdőíves felmérésen történő regisztráláshoz és az adatkezeléshez történő  hozzájáruláshoz a következő adatfeldolgozót veszi igénybe: 

Google Ireland Limited (székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország). A Társaság  által igénybevett szolgáltatások – Gsuite.Az adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Személyes  azonosítók, elérhetőségi adatok (Email cím, telefonszám, cégnév, beosztás, lakcím). 

Az Adatkezelő és az adatfeldolgozó az Ön által megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és  betartja a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat. Az Adatkezelő a biztonságos adatkezelés érdekében  az adattároláshoz, feldolgozáshoz, adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos  adatkezelést elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, illetve biztosítja. Az Adatkezelő a tőle  elvárható módon megteszi a szükséges intézkedéseket az általa kezelt személyes adatoknak a  jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés, megsemmisülés elleni  védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai feltételek garantálása érdekében.  

Jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban felsorolt valamennyi Adatfeldolgozó kötelezettséget vállalt, hogy a  mindenkori legjobb iparági gyakorlatnak és legmagasabb technológiai fejlettségi szintnek megfelelő  műszaki és szervezeti intézkedéseket vezeti be és használja a szolgáltatása nyújtása során annak  érdekében, hogy a személyes adatokat megvédje véletlen vagy jogellenes megsemmisüléssel vagy  véletlen károkozással (ideértve a törlést), átalakítással (ideértve a visszaélést), illetéktelen kiadással,  felhasználással vagy hozzáféréssel, továbbá bármilyen egyéb jogszerűtlen adatkezeléssel szemben.  Kötelezettséget vállalt továbbá, hogy különösen hozzáférési szabályozókat vezet be, és gondoskodik  róla, hogy a hordozható eszközökre letöltött vagy elektronikusan továbbított személyes adatok  kódolva legyenek, és rendelkezzen olyan folyamattal, mellyen rendszeresen vizsgálja és értékeli az  adatkezelés biztonságát biztosító műszaki és szervezeti intézkedések hatékonyságát. 

A személyes adatkezeléssel érintett természetes személy, személyes adatai kezelésre vonatkozóan  jogszabályban meghatározott jogosultságokkal rendelkezik.  

A Társaság elkötelezett az érintetti jogok gyakorlásának elősegítése iránt. Ennek érdekében olyan  biztonságos online elérhető és használható rendszert hozott létre és üzemeltet, amelyen keresztül az  Érintettek könnyen és gyorsan hozzáférhet jogai gyakorlásával kapcsolatos információkhoz és  funkciókhoz: https://adatvedelem.jofogas.hu/

A tájékoztatáshoz/hozzáféréshez való jog 

Az Érintett a Társaság fent megadott elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben tájékoztatást  kérhet a Társaságtól arra vonatkozóan, hogy a Társaságnál személyes adatainak kezelése folyamatban  van-e, továbbá gyakorolhatja a hozzáféréshez való jogát. 

Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, az Érintett jogosult arra, hogy a Társaságtól információt kérjen,  milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen célból, milyen forrásból és mennyi ideig kezeli,  illetve hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést  vagy kinek továbbította a személyes adatait, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket,  illetve a nemzetközi szervezeteket. 

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által  megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol. 

Az Érintett jogosult arra, hogy a személyes adataihoz hozzáférést kapjon akként, hogy a Társaság az  érintett személyes adatokat írásban vagy emailben megküldi az Érintett részére. 

A helyesbítéshez való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben kérheti, hogy a Társaság  késedelem nélkül módosítsa valamely személyes adatát, illetve kérheti a hiányos személyes adatai  kiegészítését. 

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által  megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol. 

A törléshez/elfeledtetéshez való jog 

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@jofogas.hu)  vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@jofogas.hu) egyszerűen és könnyen  kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül törölje személyes adatait, ha az alábbi indokok valamelyike  fennáll: 

  1. a) a személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat a Társaság kezelte; 
  2. b) az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más  jogalapja; 
  3. c) az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs más jogszerű ok az adatkezelésre, d) a személyes adatait az Társaság jogellenesen kezelte, 
  4. e) a személyes adatait a Társaságra alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell; 
  5. f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások gyermekeknek  kínálásával kapcsolatosan került sor. 

A Társaság lehetőséget nyújt az érintetti jog gyakorlására fenti elérhetőségein keresztül is írásban vagy emailben. A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti. 

Ha a Társaság az Érintett személyes adatait jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerint harmadik személy  címzettek részére továbbítja, közli (pl. valamennyi adatfeldolgozó, stb.), úgy a Társaság 30 napon  belül tájékoztatja a további címzetteket/adatfeldolgozókat arról, hogy az Érintett kérelmezte a  személyes adatai másolatának törlését. 

Az adatkezelés korlátozásához való jog 

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben kérheti, hogy a Társaság  az adatkezelést korlátozza, ha az alábbiak valamelyike teljesül: 

  1. a) az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a zárolás/korlátozás arra az  időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok  pontosságát; 
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok  felhasználásának korlátozását; 
  3. c) a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli  azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  1. d) az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik,  amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos  indokaival szemben.  

Az adatkezelés korlátozása esetén az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más  természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy fontos közérdekéből lehet kezelni. 

A korlátozás addig tart, amíg az Érintett által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását. Az adathordozhatósághoz való jog 

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@jofogas.hu)  vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@jofogas.hu) egyszerűen és könnyen  (illetve a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben) kérheti a Társaságtól az Érintettre vonatkozó, az Érintett által a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt,  széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket  az adatokat egy másik társaságnak továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná a társaság, amelynek a  személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés az Érintett hozzájárulásán vagy  szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik. 

Az adatok hordozhatóságához való jogának gyakorlása során az Érintett jogosult arra, hogy – ha ez  technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok társaságok közötti közvetlen továbbítását. 

A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti. 

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek 

Amennyiben jogellenes adatkezelést tapasztal, a jogi eljárás kezdeményezése előtt az Érintettnek célszerű panaszát először a Társaságnak elküldenie a fenti elérhetőségeken, írásban, mivel így  lehetőség nyílik arra, hogy a Társaság a jogszerű állapotot magától helyreállítsa. 

Az Érintett a felügyeleti hatósághoz benyújtott bejelentéssel (panasszal) vizsgálatot kezdeményezhet  arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak  közvetlen veszélye fennáll. A felügyeleti hatóság neve és elérhetőségei a következők: 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 

Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.  

Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9. 

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 

Telefon: +36 (30) 683-5969; +36 (30) 549-6838; +36 (1) 391-1400 

Fax: +36 (1) 391-1410 

Honlap: www.naih.hu 

Az Érintett által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén bíróság előtt polgári pert kezdeményezhet. A  per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az Érintett választása szerint – a lakóhelye  szerinti törvényszék előtt is megindítható. A törvényszékek felsorolását és elérhetőségét a következő  linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek

Budapest, 2021. október 6.