add_circle Hirdetésfeladás

GLS Hungary csomagolási és címzési útmutatója

A Háztól-házig szolgáltatás a következő kategóriákban érhető el:

Ezeknek kell megfelelnie a csomagodnak, ha Háztól-házig szeretnéd feladni termékedet:

 1. Súlyhatár: belföldön darabonként legfeljebb 40 kg súlyú csomagok kezelhetők biztonságosan. Exportcsomag maximum 40 kg lehet.
 2. Mérethatár: a csomagok körmérete nem haladhatja meg a 3 métert. (Körméret = 2x magasság +2x szélesség + 1x hosszúság). Maximális méretként 2 m hosszúság kezelhető.
  Súly: min. 0,1 kg – max. 40 kg
  Hosszúság: min. 10 cm – max. 200 cm
  Magasság: min. 15 cm – max. 60 cm
  Szélesség: min. 5 cm – max. 80 cm
 3. A GLS nem vállalja a csomag továbbítását, ha az áru megsérülhet, vagy a többi csomag biztonságos kezelését veszélyezteti. Ilyenek az elégtelen módon és/vagy a kereskedelemben nem megfelelő módon csomagolt áruk, az Általános Üzleti Feltételekben megszabott áruk, különösen a különleges értékkel bíró áruk, mint pénz, nemesfémek, műtárgyak, az értékpapírok, az állandó hőmérsékletet igénylő áruk, a lőfegyverek, a postafiók címre feladott áruk, élő állatok és növények, a személyes ingóságok, a jövedéki termékek, az ADR értelmében veszélyes áruk, továbbá az ATA-Carnet fedezete alatt feladott áruk.
 4. Biztosítás: az általános kárfelelősség alapján, külön díj felszámítása nélkül minden csomag 50 000 Ft-ig, de maximum az áru beszerzési értékéig biztosítva van. Nem tekinthető fuvarozási kárnak az a sérülés, kár, ahol az áru sértetlen csomagolásban került kézbesítésre, és csak a kézbesítést követően fedezhető fel!

A HDT csomagolási és címzési útmutatója

A HDT fuvarmennyiségtől függően 2-3 munka naponta látogatja az adott térségeket. A szállítók kiérkezésük előtti nap telefonálnak, hogy másnap körülbelül mikor érnek ki a megadott címre. (2-3 munkanap míg fel tudják venni a csomagokat, majd a küldemény bekerül a központi raktárba ahonnan szintén 2-3 munkanap a kiszállítás ideje is).

A HDT által történő szállítást csak olyan jellegű termékeknél lehet igényelni, melyek megfelelnek a lenti legördülő menüben szereplő kategóriák jellemzőinek, illetve a csomagolási követelményeknek.

A következő kategóriákban lehet kérni a HDT által történő szállítást:

 

Ezeknek kell megfelelnie a csomagodnak, ha Háztól-házig XXL szeretnéd feladni termékedet:

 1. Súlyhatár: egy darabból álló küldemény maximum 80 kg lehet, egy küldemény több terméket is tartalmazhat, ebben az esetben a termékek össztömege sem haladhatja meg a 80 kg-ot.
 2. Mérethatár: amennyiben a küldemény összmérete nem haladja meg a 3 métert, akkor a szállítási díj a feladási és kiszállítási címtől függően az alapdíj, ha meghaladja, akkor minden újabb megkezdett 3 méternél ismétlődik a fuvardíj.
 3. Összméret: magasság+hosszúság+szélesség. A küldemény leghosszabb oldala nem haladhatja meg a 2,5 métert. A több darabból álló küldeménynél a HDT csak egy csomagot tud elszállítani!
 4. Csomagolás: csak teljesen lezárt küldemény adható fel. A HDT a csomag belső tartalmáért nem vállal felelősséget. A HDT nem vállalja a küldemény továbbítását, ha az áru megsérülhet, vagy a többi csomag biztonságos kezelését veszélyezteti. Ilyenek az elégtelen módon és/vagy a kereskedelemben nem megfelelő módon csomagolt áruk, az Általános Üzleti Feltételekben megszabott áruk, különösen a különleges értékkel bíró áruk, mint pénz, nemesfémek, műtárgyak, az értékpapírok, az állandó hőmérsékletet igénylő áruk, a lőfegyverek, a postafiók címre feladott áruk, élő állatok és növények, a személyes ingóságok, a jövedéki termékek, az ADR értelmében veszélyes áruk, továbbá az ATA-Carnet fedezete alatt feladott áruk. Az Általános Szerződési Feltételek 5-ös pontjára hivatkozva a HDT becsomagolatlan terméket nem szállít el a feladótól. Feladónak nyilatkoznia kell arról, hogy az általa becsomagolt termékért teljes felelősséget vállal, továbbiakban a HDT-re felelősséget nem hárít.
 5. Biztosítás: az általános kárfelelősség alapján, külön díj felszámítása nélkül minden csomag 100 000 Ft-ig, de maximum az áru beszerzési értékéig biztosítva van.

A HDT csak a megfelelően becsomagolt küldeményekért vállal felelősséget. A küldemények kezelése a HDT rendszerben iparszerű technológiával történik, ezért nem adhatók fel az olyan csomagok, melyek a normál szállításban használatos technológiával nem kezelhetők. Veszélyes áru még külső jelzéssel sem adható fel.

A HDT fontosnak tartja a károk elkerülését, így ingyenesen csomagolási tanácsot ad, mely a Vevőszolgálat útján kérhető.

Szakszerű csomagolás, Egyszerű feladás

Csak becsomagolt és pontosan megcímzett, vonalkóddal ellátott áru vehető át fuvarozásra. A csomagolatlan áru sérülékeny, illetve a többi áru épségét is veszélyeztetheti (kifolyik, szétszóródik, stb.)

 1. Becsomagolt áru
  A dobozon belül az optimális helykihasználás megvédi az áru épségét. A felesleges helyet töltsd ki töltőanyaggal, vagy egyéb csomagolóanyaggal. A szállítók által nyújtott biztosítás nem terjed ki arra az esetre, ha a csomagolás külsőleg sértetlen, de a beltartalom “csörög”.  Törékeny áru hungarocellel vagy egyéb bélelő, töltőanyaggal legyen körbevéve. A “Törékeny” jelzés gondosságra int, de nem védi az árut! Olyan küldemény, melyből hosszú, hegyes részek állnak ki, nem alkalmas a szállításra. A küldeménybe helyezett üvegeket, flakonokat egymástól, valamint alulról és felülről is védőréteggel kell védeni. Különleges alakzatú, nehezen csomagolható árut a zsugorfóliázáson belül is védeni kell egyéb csomagolással. A HDT által csomagolt termékekre a fólia nem nyújt 100%-os védelmet, így garanciát a termék sérülése esetén sem tud vállalni.
 2. Sérülésmentes csomagolás
  Csak teljesen lezárt és ép csomag adható fel. Ez a felelősség megosztás alapja. A szakszerű csomagolás biztosítja, hogy a termék hiánytalanul és épségben érkezzen meg a címzetthez. Ha lehetőség van rá, kérjük, hogy céges logóval ellátott ragasztószalaggal zárd le a kartondobozt, minden oldalról. Az áru gondos és szakszerű csomagolása biztosítja azt, hogy a feladott küldemény gép és kézi kezelésre, rakodásra, hatékony közúti továbbításra alkalmas legyen és így az áru sérülésmentesen érkezzen meg a címre. A megfelelő csomagolás hungarocell, kartonpapír és élvédő, melyről a Neked kell gondoskodnod. A HDT csak a megfelelően becsomagolt, és megcímzett küldeményekért vállal felelősséget.
 3. Csomagcímke a csomag legnagyobb felületén
  A szállító cég mindig a doboz legnagyobb felületére ragasztja a címzést, a csomagcímkét, a szállítólevelet tartalmazó tasakot és a szolgáltatásokat jelölő matricákat. Több küldemény egy címre történő feladása esetén a szolgáltatásokat jelölő szállítóleveleket minden küldeményre fel kell ragasztani.
 4. Távolítsd el a régi címkéket a csomagról!
  Csak az érvényes csomagcímke maradjon a dobozon! A csomagazonosítás és az utasítások rögzítése csak az egyértelműen értelmezhető jelölések alapján végezhetők el.
 5. Több csomag ugyanarra a címre
  Több dobozt ne ragassz vagy pántolj össze, mert széteshet, és csak a címkével azonosított csomagegység ér célba.