Jófogás.hu-s apróhirdetések

Adatvédelmi Tájékoztató

Az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49., a továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő) 2022. június 28-29. napokon Használtautó Food truck eseményt szervez (a továbbiakban: Rendezvény) a vele leszerződött jogi személyek (a továbbiakban: Partner) képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek részére (továbbiakban: Érintett). A Rendezvény az alábbi napokon és helyszíneken kerül megrendezésre:

  1. június 29-én délelőtt 11:00 és délután 15:00 között kerül megrendezésre 1182 Budapest, Üllői út 695. (Lőrinci Autópark Kft.) helyszínen.

 

A Rendezvényre az érintett személyek 2022.06.03. 08:00-tól kezdődően 2022.06.27. napja 20:00 óráig regisztrálhatnak.

 

Érintett személy a Rendezvényre való jelentkezés keretén belül kijelenti, hogy megismerte a jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti személyes adatkezelési feltételeket, és tudomásul veszi, hogy ennek megfelelően a következő személyes adatait a Társaság, mint adatkezelő az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (a továbbiakban: GDPR Rendelet), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotörvény) rendelkezéseinek megfelelően kezeli, és használja fel a lentiek szerint:

 

Adatkezelési tevékenységek megnevezése: Rendezvény vendéglista összeállítása; külső rendezvényszervező részére adatátadás; a Rendezvényre történő regisztráció lebonyolítása webform segítségével. A Rendezvényen fényképfelvételek készülnek, amelyeket utána a Társaság felhasznál saját maga promótálására az általa üzemeltetett weboldalon vagy a közösségi média oldalakon annak érdekében hogy más felhasználók érdeklődését felkeltse a Társaság szolgáltatásai és rendezvényei irányt.

 

Adatkezeléssel érintett személyes adatok: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (név, Email cím, cégnév) és az eseményen készült fényképfelvételek (arc- és testkép).

Az Érintettek által megadott fenti személyes adatok jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti felhasználása a GDPR Rendelet és az Infotörvény szerinti személyes adatkezelésnek minősül, a megadott adatok személyes adatok, az adatkezelő pedig az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.).

Érintettek kategóriái: Partnerek képviselői és Társasággal szerződött természetes személyek.

Adatkezelés célja: Név, cégnév és e-mail cím esetében a promóciós rendezvények szervezésével kapcsolatban a Társaság üzleti partnereit képviselő érintettek személyes adatainak kezelése. A fényképek esetében a Társaság szolgáltatásainak, termékeinek népszerűsítése a rendezvényeken készített fotók közzététele a társaság weboldalán és közösségi média felületein.

Adatkezelés jogalapja: Adatkezelő jogos érdekének érvényesítése (GDPR 6. cikk, (1) f)). A fényképek esetén az Adatkezelő jogos érdeke az Adatkezelő promótálása az általa üzemeltetett weboldalon vagy a közösségi média oldalakon annak érdekében hogy más felhasználók érdeklődését felkeltse az Adatkezelő szolgáltatásai és rendezvényei irányt. A név, cégnév és e-mail cím esetében az Adatkezelő jogos érdeke a szerződéses partnerei számára az üzleti együttműködést serkentő rendezvényeket szervezni és erre a partnerek képviselőit meghívni, illetve a meghívással kapcsolatosan a résztvevők kapcsolattartási adatait kezelni.

Adatkezelés időtartama: A név, cégnév és e-mail cím adatok esetében a Rendezvény lebonyolítását követő 30. napig vagy fényképek esetében az Érintett tiltakozásáig terjedő időszakban. Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@hasznaltauto.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@hasznaltauto.hu) tiltakozhat a személyes adatainak kezelése ellen.

Az adatkezelés címzettjei, adattovábbítás: a Társaság az alábbi címzettek részére továbbít személyes adatot:

– A Társaság a Rendezvényre történő regisztráláshoz és az adatkezeléshez történő hozzájáruláshoz a következő adatfeldolgozót veszi igénybe:

Google Ireland Limited (székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország). A Társaság által igénybevett szolgáltatások – Gsuite. Az adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Személyes azonosítók, elérhetőségi adatok (Email cím, telefonszám, cégnév, beosztás, lakcím).

– A Társaság a Rendezvényre vonatkozó hírlevelek kiküldéséhez az SFDC Ireland Limited (székhely: 3rd and 4th Floor, 1 Central Park Block G, Central Park, Leopardstown 18 Dublin, Írország) adatfeldolgozó Pardot rendszerét veszi igénybe, amely ehhez az Érintettek nevét és e-mail címét kezeli.

– A Társaság a Felhasználói szerződéseinek kezelésére vonatkozóan az alábbi adatfeldolgozó által biztosított ügyviteli rendszert veszi igénybe: SFDC Ireland Limited (székhely: 3rd and 4th Floor, 1 Central Park Block G, Central Park, Leopardstown 18 Dublin, Írország). Ehhez kapcsolódóan adatfeldolgozó a következő személyes adatokat kezeli: név, Email cím, cégnév.

– A Társaság a fényképekhez kapcsolódóan fotós, grafikus adatkezelőt vesz igénybe, valamint azok promóciós célú felhasználása során adatfeldolgozóként az RP-Group Event Bt-ét, Mindshare Kft-ét, Google Ireland Limited-et és a Radex Media Group Kft-ét veszi igénybe.

 

Az Adatkezelő és az adatfeldolgozó az Ön által megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és betartja a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat. Az Adatkezelő a biztonságos adatkezelés érdekében az adattároláshoz, feldolgozáshoz, adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, illetve biztosítja. Az Adatkezelő a tőle elvárható módon megteszi a szükséges intézkedéseket az általa kezelt személyes adatoknak a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés, megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai feltételek garantálása érdekében.

 

Jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban felsorolt valamennyi Adatfeldolgozó kötelezettséget vállalt, hogy a mindenkori legjobb iparági gyakorlatnak és legmagasabb technológiai fejlettségi szintnek megfelelő műszaki és szervezeti intézkedéseket vezeti be és használja a szolgáltatása nyújtása során annak érdekében, hogy a személyes adatokat megvédje véletlen vagy jogellenes megsemmisüléssel vagy véletlen károkozással (ideértve a törlést), átalakítással (ideértve a visszaélést), illetéktelen kiadással, felhasználással vagy hozzáféréssel, továbbá bármilyen egyéb jogszerűtlen adatkezeléssel szemben. Kötelezettséget vállalt továbbá, hogy különösen hozzáférési szabályozókat vezet be, és gondoskodik róla, hogy a hordozható eszközökre letöltött vagy elektronikusan továbbított személyes adatok kódolva legyenek, és rendelkezzen olyan folyamattal, mellyen rendszeresen vizsgálja és értékeli az adatkezelés biztonságát biztosító műszaki és szervezeti intézkedések hatékonyságát.

A személyes adatkezeléssel érintett természetes személy, személyes adatai kezelésre vonatkozóan jogszabályban meghatározott jogosultságokkal rendelkezik.

A Társaság elkötelezett az érintetti jogok gyakorlásának elősegítése iránt. Ennek érdekében olyan biztonságos online elérhető és használható rendszert hozott létre és üzemeltet, amelyen keresztül az Érintettek könnyen és gyorsan hozzáférhet jogai gyakorlásával kapcsolatos információkhoz és funkciókhoz: https://adatvedelem.jofogas.hu/.

A tájékoztatáshoz/hozzáféréshez való jog

Az Érintett a Társaság fent megadott elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben tájékoztatást kérhet a Társaságtól arra vonatkozóan, hogy a Társaságnál személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, továbbá gyakorolhatja a hozzáféréshez való jogát.

Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, az Érintett jogosult arra, hogy a Társaságtól információt kérjen, milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen célból, milyen forrásból és mennyi ideig kezeli, illetve hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket.

 

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

Az Érintett jogosult arra, hogy a személyes adataihoz hozzáférést kapjon akként, hogy a Társaság az érintett személyes adatokat írásban vagy emailben megküldi az Érintett részére.

A helyesbítéshez való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül módosítsa valamely személyes adatát, illetve kérheti a hiányos személyes adatai kiegészítését.

A Társaság az Érintett tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

A törléshez/elfeledtetéshez való jog

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@hasznaltauto.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@hasznaltauto.hu)  egyszerűen és könnyen kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül törölje személyes adatait, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a) a személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat a Társaság kezelte;
  2. b) az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs más jogszerű ok az adatkezelésre,
  4. d) a személyes adatait az Társaság jogellenesen kezelte,
  5. e) a személyes adatait a Társaságra alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások gyermekeknek kínálásával kapcsolatosan került sor.

A Társaság lehetőséget nyújt az érintetti jog gyakorlására fenti elérhetőségein keresztül is írásban vagy emailben. A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Ha a Társaság az Érintett személyes adatait jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerint harmadik személy címzettek részére továbbítja, közli (pl. valamennyi adatfeldolgozó, stb.), úgy a Társaság 30 napon belül tájékoztatja a további címzetteket/adatfeldolgozókat arról, hogy az Érintett kérelmezte a személyes adatai másolatának törlését.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az Érintett a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben kérheti, hogy a Társaság az adatkezelést korlátozza, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. a) az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a zárolás/korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. d) az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozása esetén az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy fontos közérdekéből lehet kezelni.

A korlátozás addig tart, amíg az Érintett által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását.

Az adathordozhatósághoz való jog

Az Érintett a Társaság által üzemeltetett ügyfélszolgálati elérhetőségen (ugyfelszolgalat@hasznaltauto.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@hasznaltauto.hu) egyszerűen és könnyen (illetve a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben) kérheti a Társaságtól az Érintettre vonatkozó, az Érintett által a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik társaságnak továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná a társaság, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés az Érintett hozzájárulásán vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jogának gyakorlása során az Érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok társaságok közötti közvetlen továbbítását.

A Társaság az Érintett kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Érintettet az Érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben jogellenes adatkezelést tapasztal, a jogi eljárás kezdeményezése előtt az Érintettnek célszerű panaszát először a Társaságnak elküldenie a fenti elérhetőségeken, írásban, mivel így lehetőség nyílik arra, hogy a Társaság a jogszerű állapotot magától helyreállítsa.

Az Érintett a felügyeleti hatósághoz benyújtott bejelentéssel (panasszal) vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A felügyeleti hatóság neve és elérhetőségei a következők:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9.

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Telefon: +36 (30) 683-5969; +36 (30) 549-6838; +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

Honlap: www.naih.hu

Az Érintett által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén bíróság előtt polgári pert kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az Érintett választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A törvényszékek felsorolását és elérhetőségét a következő linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek.

Budapest, 2022. június 1.