GasztoFun Október
Októberber 5-én megnyílt a Frei kávézó az irodaházzal szemben, szóval most már a Kiskifli és a Black Bean mellett (na és persze a finom irodai kávé és Csöcsi kávéja mellett) egy újabb kávézó, ahol beszerezhetjük a napi koffein és/vagy nasi adagunkat!
Gondoltuk hozunk pár tippet is, ha még nem mertetek mindent megkóstolni!
A málnás- csokis a kedvencem, de a bajor jégkávé is finom. Limonádét is ittam már ott, mangós-chilis volt azt hiszem, na azt nem ajánlom! – Kata
Személy szerint nagyon megörültem, hogy kicsit közelebb is lesz egy Cafe Frei, mivel ők nem “átlagos” kávét készítenek, hanem valami mást. Valami finomat. Nagy kedvencem a két kókuszos kávé: COSTA RICA-I KÓKUSZ MACCHIATO és a FILMSZTÁROK MOGYORÓS KÓKUSZ-LATTÉJA. Amit kifejezetten nem ajánlok, az az összes olyan kávé, ami rózsaborssal készül. Borzalmas. Komolyan! – Márió
Örülök is meg nem is: kényelmes hogy itt van szemben, de így elég sokat járok oda mivel itt is lakok. A turmixok nekem ízlenek ott, az extra löketekkel és a legutóbbi kávé amit ittunk – kókuszos latte -nagyon finom volt én azt ajánlanám! – Noémi
Minden reggel Párizsi tejeskávét iszom…igen, mióta megnyitott szerintem két reggel nem voltam csak. Már tudják, hogy fahéjszórással kérem. Nem vagyok kávénáci, sőt nem is kávéztam sokáig, csak mióta itt dolgozom. – Tünde
A jemeni fűszeres mokka az ász! Szerintem remek ötlet, hogy turmixokat is lehet kapni, mangósat, datolyásat és meggyeset. Én a meggyeset kóstoltam eddig, mondjuk az nem ízlett, de majd adok esélyt a másik kettőnek is. – Lilla
Az én kedvencem a gesztenyés! – Zsófi
A málnás csokisat nagyon szeretem, egyszer megkóstoltam a gesztenyéset is, de az szerintem borzalmas, mondjuk lehet, hogy azért, mert alapból nem szeretem a gesztenyét. – Alexandra
És egy extra tipp!
Ha Telekomos vagy és van Telekom alkalmazás a telefonodon, hétfőnként 1 kávé mellé egy 350 vagy 450-es kávét választhatsz ajándékba!
Ééééééés emlékeztek még Csepelyi Kata 3 éves sütijére? Egy jó kávé mellé íme a recept:
Hozzávalók
– 400 gr (fiatal) reszelt cukkini (hámozást követően mérve)
– 250 gr barna cukor
– 240 gr fehér liszt
– 30 gr holland kakaópor (édesítés nélküli)
– 180 ml olaj (eredeti receptben: repce szerepel.... semleges ízűt válasszunk, az olíva túl karakteres lenne)
– 1 tk. só
– 1 tk. vanília aroma
– 1 tk rum aroma
– 1 tk. szódabikarbóna
– 90 gr étcsoki (igazán apróra vágva)
Elkészítés
- A sütőnket 180 C-ra előmelegítjük.
- Egy megfelelő méretű formát, éppen most 26 cm átmérőjű piteformát, kikenünk, kibélelünk sütőpapírral.
- Egy nagy méretű keverő tálba elkeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, só, szódabikarbóna, kakaópor.
- Hozzáöntjük az olajat, vaníliát, majd a héja nélkül lereszelt (fiatal) cukkinit.
- Alaposan elkeverjük, legyen mindenhol egyenletesen összekeveredve.
- Hozzáadjuk az igazán apróra vágott csokoládét. Összekeverjük.
- A masszánkat beleöntjük a formába, kicsit eligazítjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen.
- A sütőbe téve, 25-35 perc alatt megsütjük. Tudjátok, tűpróba.
Kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Eközben kapja meg a brownie-k jellegzetes, ropogós, külső kérgét. Kockára vágjuk, kis papírt teszünk az aljára, mert olyan zamatos, hogy azt már ragacsosnak hívják máshol :)
Ha pedig mindezt minden mentesen készítenétek el, akkor szafi liszt, eritrit, kókuszolaj és ízlés szerint kicsivel több vanillia -és rumaroma.
Jó étvágyat! :)