add_circle Hirdetésfeladás

gyerektabor

2015. augusztus 10-14 között a Jófogás megszervezi első gyerektáborát Sukorón a Velencei-tónál. 35 fő számára biztosítunk szuper programokat, lesz például lovaglás, kenuzás, kürtőskalács sütés, éjszakai kincskeresés, akadályverseny, íjászat,alkotótábor, strandolás…

5. és 6. osztályos lányok és fiúk jelentkezhettek a táborba egy jelentkezési lap kitöltésével és egy történet befejezésével, amit július 15-ig vártunk vissza. Több mint 150 jelentkezés érkezett. Jó pár kedvenc történetünk volt, az ügyfélszolgálat például Zvolenszki Benjinek szurkolt a leginkább – természeteen ő is jön velünk a táborba – de mivel az ő történetét már a legtöbben olvastátok az irodában, ezért egy másik kedvencünket osztanánk most meg Veletek, fogadjátok szeretettel Balatoni Leila Roxána történetét!

Íme a történet, a dőlt betűvel jelölt részt kellett folytatni:

Már nagyban tartott a nyár. Nándi és Anita alig várták, hogy lemehessenek a Velencei – tóhoz. Sok kalandot ígért a tábor. Reggel 9kor indult a busz. Már mindketten bepakoltak a hátizsákjukba. – A zseblámpát is eltetted? – Kérdezte Anita. – Kelleni fog az éjszakai kincskereséshez. – Persze, meg az iránytűt és a kincses térképet is. – hangzott a válasz. – Kincses térképet? – Különben hogyan találnánk meg a táborban elrejtett kincseket? – Nándi nagyon komolynak tűnt. Elővette a táskájából a térképet és leterítette a szőnyegre. – A tábortól még sokat kell majd mennünk. A bátyám már járt ott tavaly. – Kezdte Nándi a történetet. Peti, Nándi bátyja egy augusztusi napon este 8 óra körül indult útnak a csapatával az 5 napos tábor harmadik napján. A csillagok ragyogtak az égen, sehol egy felhő, tökéletes idő volt a kincskereséshez. Nagyon jó hangulatban sétáltak az erdőben, követve a jelzéseket, közben tábori dalokat énekeltek és hulló csillagokat számoltak. Nem sokára azonban váratlan dolog történt. Egy útelágazáshoz értek, amit a térkép nem jelölt. Nyugatnak indultak tovább, reménykedve, hogy az a kincsekhez vezető út. Peti egyszer csak zörejeket hallott a fák közül. Lelépett az ösvényről, hogy megnézze mit hallhatott. Hirtelen egy nagy narancssárga lény kék hajjal suhant el a fák között. Nem akart hinni a szemének…

Hát ez Zsozsó a Jófogásról. Kiáltott fel Peti. Bisztos, hogy azért jött, hogy el vezesen minket a kincshez monta. Miközben mentek sok kalandba volt részük. Képzeld monta Nándi Anitának hogy amikor este keresték a kincseket Zsozsoval találtak egy levelet amely segített elvezetni a kincshez. Gyere Anita nézük meg itt hátha mi is találunk valami levelet monta izgatottan Nándi és továb mesélt. Ezt az ősvényt ismerem eről mesélt nekem Peti. Itt találta meg aszt a segéd levelet monta. Nándi. Itt van monta Anita. Ekkor kinyitották a levelet és elolvasták, hogy mi van benne majd elindultak és a térképet amit a levél mellett találtak magukkal vitték. De mivel Zsozso elég furin rajzolt nem igazán tudták értelmezni. De mivel Nándi látta már ezt a térképet vagy is hasonlót ezért még sem volt olyan nehéz megtalálniuk a kincset rengeteg veszély leselkedett rájuk. Az elhasználódott tárgyak öble, a technikai műszerek világa és még sorolhatnám. Ám de a legveszélyesebb még is a Háztól házig kiszállítás volt mert ha egyszer oda tér valaki onnan soha nem tér haza.

Mesélte Nándi Anitának a történetet amit egykor Peti mesélt neki. Anita bele borzongott a hallottak által a történetbe. El gondolkodott azon hogy ezt a Háztól házig kiszállítás helyet hogy tudná kikerülni. Töprenget, töprenget amikor csak meg látott a térképen egy kerülő utat amelynél kikerülhetik a Háztól házig kiszállítást ez a hely egy barátságos Baba mama ösvény volt. Ahol mindenkit szívesen láttak de nehezen lehetett tőlük szabaddulni és az oda jutás sem volt elég egyszerű. De úgy döntött Nándi és Anita hogy útnak indúlnak és szerencsét próbálnak. eljutottak a kis állat szorosig ahol rengetek cuki kis kutya nyuszi cica és még sok sok édes kis állat volt. Igen ám de ezek az állatok nem voltak átlagosak nem szereték ha idegenek léptek be a területükre. Ezért mikor valaki idegen be lépett hozájuk meg támadták őket. Mikor oda értek Anita és Nándi eltünt Zsozso is akit nem támadtak meg mert őt szerették Zsozso át vezette őket a Baba mama ösvényre ahol minden kék és rózsaszínű volt Zsozso itt is át segítette őket. Végülelértek a kincses szigethez a gyerekek ugráltak örömükben és ujjongtak. Ekor Zsozso és a gyerekek el kezték énekelni Zsozso sláger Jófogásos dalát és kinyilot a kincses láda. Boldogan tértek haza.

Kövessétek a gyerektábor történéseit a Facebookon!