add_circle Hirdetésfeladás

Minden amit tudni akartál az Ingatlan piacról de nem merted megkérdezni!

Elképesztő fellendülésen van túl az ingatlanpiac és óriási pörgés van jelenleg is ebben a szektorban. Jókor szálltunk fel erre a hullámra mi is Jófogás Ingatlan kategóriájának megújításával és új szolgáltatások bevezetésével az ingatlanirodák számára.

De hogy is kezdődött?

2015 őszétől kezdtek elszabadulni az ingatlanárak és 2016-ban országos szinten kétszámjegyűre duzzadt a drágulás mértéke.

  1. 2015-ben a lakosság nagyjából 600 milliárd forintnyi (nagyjából 60 ezer lakásnyi) új megtakarítást képzett készpénzben, az ingatlanpiac pedig jó befektetési lehetőségeket kínált,
  2. emellé jöttek a kedvező banki kamatok, majd később
  3. az ingatlanberuházásokra vonatkozó tartós áfacsökkentés 27%-ról 5%-ra, melyet várhatóan 2020-ig biztosan tartanak.
  4. A CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) bevezetése is szintén támogatta a szektor fellendülését vissza nem téritendő állami támodatássokal.

A kereslet ugrássszerű növekedése a vártnál nagyobb mértékű árnövekedéshez vezetett az eladó lakások körében, de főleg Budapesten. Az ingatlanberuházások esetén az áfacsökkentésnek a kínálat növelésében volt szerepe, míg a támogatások által táplált megnövekedett kereslet az új lakások árának drágulására hatott.

Országszerte több több mint 80 új, lakóingatlanokkal kapcsolatos beruházás fut, aminek 84%-a Budapesten belül található. 2017 első negyedévében 2 061 új lakás épült, ez 47%-kal több, mint egy évvel korábban. A kiadott lakásépítési engedélyek és az egyszerű bejelentések együttes száma 9 525 volt, majdnem kétszer annyi, mint tavaly ilyenkor. A csúcsév egyébként 2004 volt, amikor majdnem 44 ezer lakás épült Magyarországon, a legszűkebb esztendő pedig 2013, amikor országoson 7 213 új lakás került piacra. Idén várhatóan 18 700 új lakás kerül majd átadásra év végéig.

2018 első negyedévétől kezdve várhatunk majd egy mégnagyobb dömpinget a új lakásátadásokkal kapcsolatban, hiszen ekkorra pörög ki nagyon sok beruházás, így a kínálati piac nagymértékben megnőhet, ez pedig 2020-ig elképzelhető, hogy leverheti a mostani a magas árakat.

Hogyan lovagoltuk meg a keresleti hullámot a Jófogáson?

ingatlan1

A Jófogáson 2016 év elejétől kezdve ingatlanfókuszú fejlesztésekbe kezdtünk,  ugyanebben az évben, szeptemberben pedig megújítottuk a teljes Ingatlan kategóriát és két önálló Ingatlan applikációval is kijöttünk, melyek legfőképp a vásárlók igényeit szolgáltata ki. Nem mellesleg mi vagyunk az egyetlenek a piacon, akik ingatlanos applikációt nyújtunk a keresőknek, és ezeddig semmilyen másik szereplő nem rendelkezik ezzel a must-have szolgáltatással.

Idén február elejére lettünk kész az ingatlanirodák számára feljesztett egyedi, úgynevezett kétszintű irodai fiókkal, mely számos plusz szolgáltatást kínál az irodavezetők és referenseik számára arra, hogy még eredményesebben és költséghatékonyabban tudjanak hirdetni nálunk, így teremtve egy egészséges piaci versenyt a kategóriában már több mint 15 éve jelen lévő ingatlan.com-mal szemben.  

Már közel 1 300 csomageladáson vagyunk túl és közel 70 millió Ft-ot generált nekünk az ingatlanos előfizetések beveztése, de számításaink szerint még körülbelül még ugyanennyi ingatlaniroda lehet Magyarországon, akiket be tudunk kötni, tehát van még feladat.

A sales mellett a fejlesztésre is óriási szükség van, hogy előre tudjunk törni az első helyért a piacon, mert a B2B fiók folyamatos újításra szorul annak érdekében, hogy minél versenyképesebb szolgáltatást tudjunk nyújtani a piacon, emellett fontos az is, hogy a lakásvásárlókat itt tudjuk tartan az oldalon, így folyamatos keresletet és jó minőségű leadeket tudjunk generálni az irodák számára. Tehát nemcsak a B2B fiókban, hanem az oldalon is újdonságokkal kell előrukkolni, amilyen lehet egy régóta tervezett (és az ingatlan.com által a hetekben meg is valósított) real-time hirdetésfigyelő, vagy külön lakóparkkereső aloldal.

További infókért keresd a Jófogás Listing sales csapatát!